Motto: « Pentru copil aproape orice activitate este joc. Jocul este munca, este binele, este datoria, este idealul vieţii. Jocul este singura atmosferă în care fiinţa sa psihologică poate să respire în consecinţă poate să acţioneze» ( E. Claparede)

Dupa cum spuneam zilele trecute, recent am organizat un mini-atelier de creatie cu cei mici.Pentru ca ii incanta foarte mult participarea la diverse concursuri ( chiar si cele organizate in sala de grupa ii antreneaza tare mult) ne-am hotarat sa facem un mic atelier si sa creem cateva lucrari pentru diverse concursuri, pe care le-am gasit pe didactic.ro.

Organizarea acestui atelier si implicit participarea la diverse concursuri nu au ca scop doar obtinerea diplomelor sau concurenta , ci dezvoltarea creativitatii celor mici.

In perioada prescolara, imaginatia se dezvolta viu prin tot ceea ce face copilul in toate activitatile desfasurate in gradinita.Prescolaritatea este varsta la care este necesar  sa fie stimulat potentialul creativ al copilului;activitatile desfasurate in acest sens trebuie sa fie un adevarat act de creatie, nu sa se ghideze dupa un sablon, sa devina ( din pacate) o rutina.

Imagine (sursa: http://agorachristi.files.wordpress.com/2008/05/creativity2.jpg)

In aceasta perioada, copilul prescolar tinde sa se exprime in activitatile sale bazandu-se pe experienta personala.De aceea, este bine ca educatorul sa nu intervina in creatia sa, sa nu il constranga si sa ii acorde libertate de exprimare .

CREATIVITATEA , spre deosebire de inteligenta , este un fenomen universal;orice copil inventeaza povesti, picteaza, deseneaza sau inventeaza jocuri ori diverse personaje imaginare.

Imagine

Foto: www.chamberorganizer.com

Deoarece la aceasta varsta, procesele cognitive si vointa abia incep sa se dezvolte,orice copil are nevoie de indrumare si control.Totusi, aceste lucruri nu inseamna INGRADIREA libertatii actului creativ.

Tocmai pentru a le dezvolta creativitatea celor mici am organizat acest mic atelier de creatie.

Fluturasii mei Talentati s-au familiarizat cu resursele materiale reciclabile si s-au apucat de treaba.De acte ori au fost nesiguri, mi-au cerut ajutorul, iar eu i-am indrumat sau le-am oferit mai multe variante din care sa ii aleaga pe cea potrivita pentru ei.

ImagineImagineImagineImagineImagineImagineImagineImagineImagineImagineImagineImagine

Imagine

Ce ziceti de mini-atelierul nostru? Ne-am descurcat?

Please follow and like us:
Mini -atelier de creatie
Etichetat pe:                        

0 comentarii la „Mini -atelier de creatie

Anunta-ma daca iti place....

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne și pe Facebook!

Nu uita să dai like!


This will close in 15 seconds