Bine v-am regăsit!

   Trecem printr-o perioadă destul de grea din cauza crizei sanitare în care ne aflăm și foarte mulți copii sunt forțați de împrejurări să petreacă mai mult timp în casă alături de cei dragi ( din diferite motive).

   Pentru a le ușura munca acelor părinți, împreună cu Jocistet.ro, vă aducem câteva jucării și idei de activități. Aceste jucării educative de la Goki sunt ideale pentru copiii care doresc să descopere lumea înconjurăatoare, să rezolve puzzle-uri sau să deseneze.

   Puteți folosi aceste jocuri/ jucării și pentru a vă conecta cu copilul după o zi lungă sau pentru a petrece timp de calitate împreună. Vă recomand să vă jucați cu copiii cel puțin 20-30 de minute pe zi.

   Aceste jucăriii minunate pot fi și cadouri de la Iepuraș, căci Paștele se apropie cu pași repezi. Dacă aveți răbdare să rămâneți până la sfârșitul acestui articol, veți descoperi și un voucher de reducere special realizat pentru cititorii mei fideli.

jucarii educative

   Mi-a fost destul de greu să aleg câteva jucării de pe site ( www.jocistet.ro)  pentru că toate erau minunate!

   Dezvoltarea copilului preșcolar se realizează într-un proces complex de cunoaștere a mediului înconjurător, mediu care care acționează asupra conștiinței acestuia. Procesul de familiarizare a copilului preșcolar cu tot ceea ce-l înconjoară implică însușirea unor serii de cunoștințe pentru dezvoltarea lui ulterioară . Copilul capătă astfel o anumită experiență care îl va ajuta să cunoască în detaliu lumea înconjurătoare, să se adapteze în anumite condiții și să descopere ciclul de viață al animalelor/ păsărilor/insectelor.

   Puzzle-ul în starturi ”De la ou la găină” conține 4 straturi și 40 de piese.

ciclu de viata gaina

   În procesul realizării acestor tipuri de puzzle-uri se dezvoltă spiritul de observație care contribuie la îmbunătățirea continuă a percepției. Copilul poate învăța usor noțiuni despre ciclul de viață al găinii în timp ce își dezvoltă coordanea mână-ochi sau motricitatea.

puzzle ou

puzzle pui

  Il puteți comanda de aici ( click pe link pentru redirecționare).

   Un alt model de puzzle în starturi care i-a plăcut tare mult lui Matei a fost ”De la omidă la fluture”.

de la omida la fluture

   Matei cunoaște deja etapele pe care le parcurge o omidă până să ajungă fluture. Avem multe materiale pe acaestă temă, dar ne lipsea un puzzle atractiv.

   Rezolvarea acestui tip de puzzle în straturi  îi dezvoltă copilului abilități de logică, de rezolvare a problemelor, de concentare, de ingeniozitate, perseverenta, motricitate fina, de coordonare mâna-ochi.

ciclu de viata fluture de la omida la fluture

   În cadrul acestui tip de activitate, copiii depun un efort intelectual susținut deoarece observarea îi pune în postura de a analiza, compara și de a sintetiza. Sub îndrumarea părintelui sau a educatoarei începe să se dezvolte capacitatea de a cerceta și de a dezvălui relații de cauzalitate între obiecte.

   Observarea sistematică și îndelungată a dezvoltării și schimbării în timp a plantelor, animalelor îi ajută pe copii să înțeleagă mișcarea și evoluția care caracterizează fenomenele naturii și ale societății.

  Puzzle-ul în starturi ”De la omidă la fluture” poate fi comandat de aici.

   Matei a devenit foarte interesat de litere și am stâns foarte multe materiale pentru ca acesta să învețe alfabetul. Ca de fiecare dată, am avut grijă să aleg materiale educative și calitative pentru a-l sprijini în această încredibilă călătorie .

puzzle montessori

 Puzzle-ul alfabet ( click pe link pentru redirecționare către site) de la Goki a fost o alegere inspirată.

  Placa este  din lemn natur, vocalele sunt evidențiate prin culoarea albastră, iar consoanele prin roșu.

puzzle Montessori puzzle lemn alfabet

   Are un preț accesibil și este util și calitativ. Eu îl recomand cu drag! Cu siguranță o să fac o postare pe pagină special pentru el.

   Lupa  cu rama, mâner din lemn si agătatoare metalică a fost preferata lui Matei. Nu s-a desparțit de ea deloc. A luat-o chiar și în pat ( părinții cu copii mici știu despre ce vorbesc).

lupa copii

lupa gradinita

  Am folosit-o puțin în casă, dar avem de gând să o luăm în natură și să explorăm în voie.

  O găsiți aici.

  Tăblița magică nu ar trebui să lipsească de pe raftul copiiilor.

tablita magica

   Se poate folosi extrem de ușor, iar copiii o vor iubi! Datorită faptului că este ”magică”, copiii pot scrie și șterge de câte ori doresc.

  Este perfectă pentru călătorii, cei mici o pot folosi chiar și în mașină.

tabla scrie sterge tabla magica

   Prețul ei este unul modic și o puteți comanda de aici.

   Pentru a înțelege cât mai ușor programul pe care îl are zilnic, orice copil are nevoie și de un ceas.

ceas lemn

  Ceasul din lemn de la Goki este alegerea ideală. Este mic, dar extrem de ușor de folosit. Îmi place foarte mult că indică atât orele, cât și minutele. Limbile din lemn se manevrează ușor.

ceas lemn     invata ceasul

   După vârsta de 4 ani, copiii devin din ce în ce mai dornici să descopere cât este ceasul, la ce oră pleacă la grădiniță, la ce oră se întorc de acolo.

   Îl puteți comanda direct de pe site, de aici.

   Dacă aveți acasă un mic meșter pasionat de cuie și ciocane, nu pot să nu vă recomand un ciocan mic, special realizat pentru mânuțele curioase ale celor mici.

 

ciocan copii

   Cu siguranță o să fie intens folosit! 🙂

ciocan lemn

   Îl găsiți aici.

   În încheiere aș vrea să vă mai recomand un fluier ceramic și un titirez.

   Fluierul se poate folosi și cu apă și este extrem de rezistent. Matei a folosit unul vreo doi ani , dar după ce l-a scăpat pe gresie a fost nevoie să-l înlocuim.

  Atunci când are apă în interior, acesta imită sunetul păsărilor.

fluier ceramic

   Titirezul de la Goki a adus cu el multă distracție și energie pozitivă. L-am încercat toți și ne-am amintit de copilărie.

titirez titirez goki

   Se poate citi fericirea pe chipul lui Matei. Cu siguranță o să fie și acesta extrem de folosit .

    Pentru că ați avut răbbdare să citiți până aici, urmează și surpriza——un cod de discound de 15% la orice produs de pe www.jocistet.ro

  Codul este prichindei15 și se poate folosi timp de 7 zile, inclusiv pentru produsele deja reduse de pe site. Codul se aplica în rubrica „Cod reducere” la finalizarea comenzii pe site.

   Abia aștept să văd ce jucării minunate ați ales!

  Nu uitați să ne urmăriți și pe pagina de Facebook, pe Jurnal de Prichindei. Postez acolo zilnic multe idei de activăți pentru cei mici. Poate le găsiți utile!

Zi cu soare!

Please follow and like us:
Jucării educative pentru copii fericiți — Jocistet.ro
Etichetat pe:                                    

Anunta-ma daca iti place....

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne și pe Facebook!

Nu uita să dai like!


This will close in 15 seconds