Primesc adesea întrebări  legate de  jucăriile pe care le achiziționăm și despre cum reușim să ne organizăm activitățile din timpul liber. Răspund mereu și vă promit că voi încerca să postez mai des articole despre joaca noastră structurată de acasă. De data aceasta, vreau să vă vorbesc despre un nou magazin online- LUDERIO ( click pe link pentru redirecționare) , de unde am achiziționat deja două jucării specifice educației Montessori.

Jucarii montessori

  Am ales un set de cilindri colorați, dar și un puzzle despre emoții.

cilindrii montessori

  

   O jucărie colorată, din lemn masiv, ce atrage și încurajează copiii să compare, organizeze, măsoare și potrivească piesele. Este un material pentru diferențierea vizuală a mărimilor și ajută la dezvoltarea percepției și inteligenței.

   Setul conține 4 suporturi din lemn, fiecare având câte 5 cilindri diferiți. Setul poate fi de asemenea folosit pentru învățarea culorilor, sortarea în funcție de culori, greutate, mărime sau sortare folosind două criterii simultan, pe măsură ce copilul crește.

cilindri montessori Luderio

    Setul de blocuri cu cilindri pregătește copilul pentru activitățile matematice de mai târziu (clasificare, comparare) și îl pregătește indirect pentru scris.

  Lui Matei i-a plăcut tare mult și s-a descurcat foarte bine să-l manevreze.  Având controlul erorii integrat, Matei a reușit tare repede să rezolve cerințele.

controlul erorii

    Controlul erorii este un principiu de bază în metoda Montessori, materialele fiind adesea autocorective: copilul poate constata singur dacă a lucrat corect observând dacă ultima piesă se potrivește sau nu. Se dezvoltă astfel independența, încrederea în sine, abilități motorii fine și gândirea analitică iar copilul învață că greșeala este un act firesc în procesul de învățare.

   Materialele folosite sunt specifice Montessori și sunt autocorective – nu este nevoie de intervenția adultului pentru a corecta, iar copilul este capabil să rezolve problemele singur. Acest lucru duce la dezvoltarea gândirii analitice și creșterea independenței.

  cilindrii montessori

  Prin utilizarea acestui tip de jucărie, copiii:

*își dezvoltă inteligența

*își dezvoltă abilitatea de sortare a obiectelor pe culori

* își dezvoltă percepția senzorială și motricitatea fină

*dezvoltă capacitatea de vizualizare spațială

* stimulează mintea să judece și să emită concluzii

* reprezintă un pas important spre abstractizare

*pregătește mâna pentru scris.

sortarea culorilor

  Pe pagina noastră de Facebook puteți găsi și un video ( aici). Dacă vă plac, îi puteți achiziționa de aici.

    Am mai ales un puzzle despre emoții, de care Matei a fost tare încântat. Mi-a plăcut că este din lemn și va rezista foarte bine în timp.

puzzle ieftin lemn

   Somnoros, trist, mânios, speriat… a arăta și a înțelege emoțiile poate fi uneori dificil pentru copii. Acest puzzle educativ de lemn îi va învăța în joacă un grup selectat din aceste situații. Puzzle-ul poate fi, de asemenea, folosit ca un joc de memorie. Deoarece îi învață pe copii să vorbească despre ceea ce văd, promovează totodată și înțelegerea limbajului și inteligența emoțională. Puzzle-ul, minunat detaliat și pictat cu drag, are piese de lemn ușor de prins, care ilustrează mereu o emoție sub forma unei expresii faciale și o situație, cele două trebuind unite.

joc emotii

   Dacă doriți să-l cumpărați, îl găsiți aici.

  Prin utlizarea acestei jucarii de lemn, copilul isi dezvolta inteligenta, creativitatea și imaginația, exersându-și capacitatea de coordonare mână-ochi.puzzle emotii

   Un video cu Matei puteți viziona aici.

   Luderio vine cu o mică surpriză:  un discount de 5%  la coșul de cumpărături. Voucherul nu poate fi folosit în paralel cu alte reduceri. Este valabil până în luna iunie și poate fi folosit o singura dată per utilizator.

  Trebuie doar să introduceți codul prichindeii&luderio și veți beneficia de discount!

   Spor la cumpărături!

Please follow and like us:
Jucării educative de la Luderio
Etichetat pe:                                        

Anunta-ma daca iti place....

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne și pe Facebook!

Nu uita să dai like!


This will close in 15 seconds