Repede se scurge timpul și parcă nu-mi vine să cred ce mare s-a făcut Matei. E la fel de activ și energic, dar și foarte receptiv și inteligent. Sunt tare mândră de realizările lui de până acum ( sau ”ale noastre”, dacă aleg să nu fiu modestă 😀 ).

   A sosit și momentul acela când am introdus jocurile cu parteneri, adică am început să jucăm jocuri în doi. Începutul e promițător!

   Pentru început, am introdus două jocuri minunate de la prietenii noștri de la Abrakadabra. Am ales ceva simplu, cu reguli pe înțelesul nostru și sarcini ușoare ce pot fi duse la capăt de un copil de doi ani și trei luni.

  Sunteți curioși să vedeți ce am încercat? 

jocuri educative

  Primul joc ( preferatul nostru) a fost Elefănțelul Hopa Sus (are preț promoțional pe site). 

   Jocul educativ Elefantelul Hopa Sus este un joc  cu reguli simple, cu o tabla de joc inedită – un tobogan format din trompa unui elefănțel și cu piese de joc foarte plăcut desenate și foarte rezistente.

Hopa sus elefantelule

  Jocul conține: 1 elefant-tobogan, 20 de jucării în cinci culori și forme diferite, 4 pitici colorați, 1 zar cu puncte, 1 zar cu numere și reguli în limba română cu ilustrația originală.

jocuri montessori

   Jocul învață copiii să numere, îi ajută să înțeleagă de ce e bine să-ți planifici actiunile și îi antrenează pentru a nu se pierde cu firea când apare un obstacol, ci să fie curajoși în atingerea scopului propus.

  Povestea jocului Hopa sus începe într-o seară frumoasă de vară când copiii au intrat în casă, însă afară mai este încă lumină. Patru pitici de grădină se întâlnesc lângă toboganul-elefant de la groapa de nisip, unde jucăriile lăsate de copii sunt împrăștiate peste tot. Piticilor le place însă toboganul copiilor și mai ales jucăriile colorate. De aceea, aproape în fiecare seară, dacă ești un pic atent, la locul de joacă vei auzi chicoteli și îmbrânceli, pentru că piticii se îngrămădesc pe tobogan și se joacă gălăgios cu jucăriile lăsate afară de copii.

joc educativ gradinita

  uite asa se iscă o întrecere între pitici. Stau la rând pentru a se urca pe tobogan și cum ajung în groapa cu nisip își aleg de acolo o jucărie din cele uitate de copii. La final, după ce și-au împărțit toate jucăriile, joaca ia sfârșit și cel mai vesel este cel care a adunat cele mai multe jucării.

  Celălalt joc ales a fost Mini carnaval, un joc educativ ce conține multe carduri cu animal distractive.

mini carnaval

 Jocul contribuie la dezvoltarea imaginaţiei, memoriei şi a spiritului de observaţie.

fise gratuite gradinita

  Jocul conține 32 de cărţi din care 16 cărţi cu imagini de animale si 16 cărţi cu imagini de copii costumaţi în costume de carnaval reprezentand aceleasi animale.

   Pentru fiecare carte cu un animal există o carte corespunzătoare cu un copil în costum de carnaval.

carduri montessori

    Cum se joacă?

  * Cărțile cu copiii îmbrăcați în costume de carnaval sunt împrăștiate pe masă cu fața în sus.

   *Cărțile cu animale se împart (câte una) copiilor.

  *Copiii trebuie să găsească cât mai repede posibil cartea cu costum de carnaval corespunzătoare cărţii cu animal ce o au în mână.

  *Cine a strâns la final cele mai multe perechi câștigă.

carnaval gradinita

    Care este preferatul vostru?

Seară liniștită!

 

 

Please follow and like us:
Jocuri educative de la Abrakadabra (P)
Etichetat pe:                        

Anunta-ma daca iti place....

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne și pe Facebook!

Nu uita să dai like!


This will close in 15 seconds