De foarte multe ori am precizat faptul că Matei iubește tot ce ține de pompieri. Deși avem acasă foarte multe jucării  pe această temă, nu puteam rata stația de pompieri de la Câte-n lună și-n stele.

   Jocul de rol este foarte important la această vârstă . Dezvoltarea psihologică a copilului nu se realizează de la sine, doar ca rezultat al desfăşurării forţelor înnăscute, ci copilul se dezvoltă şi prin el însuşi, recurgând, conform lui E.Claparéde „în mod instinctiv” la două instrumente fundamentale: jocul şi imitaţia.

   Jocul se constituie ca :

  • un izvor bogat de impresii şi atitudini;
  • prim cadru de manifestare a simbolisticii ludice, cu rol deosebit în dezvoltarea gândirii copilului;
  • context care rezolvă conflictul afectiv generat de disproporţia imensă dintre ceea ce vrea şi ceea ce poate să facă un copil de această vârstă;

 

    Jocul de rol poate să fie un prilej de socializare, chiar dacă jocul copilului acum este mai degrabă marcat de individualism. Este adevărat că cel mic se joacă pentru propria sa plăcere, că nu poate coopera în joc; este adevărat că nu-şi poate concentra atenţia vreme prea îndelungată dar, în joc se simulează relaţii cu alţii, în joc se „descarcă” tensiuni acumulate în relaţiile cu alţii.

Beneficiile  jocului de rol:

  • Copilul își poate exprima sentimentele, iar exteriorizarea acestora aduce o liniste interioară copilului;
  • Iti poti ajuta copilul să înțeleagă mai bine lumea și ceea ce se întâmplă în jurul lui;
  • Copilul dobandeste noi elemente de limbaj și își dezvoltă vocabularul;
  • Învață să  gândească abstract;
  • Își îmbunătățește abilitățile sociale;
  • Dezvolta abilitati de lider;
  • Găsește soluții creative la diverse probleme.

   Stația de pompieri este foarte rezistentă, fiind realizată din lemn de fag de cea mai buna calitate, este vopsită cu lacuri și vopsele pe baza de apă, iar îmbinările sunt realizate cu adezivi care nu contin formaldehide, nu emană compuși organici volatili care ar putea fi nocivi pentru sănătatea umană.     

     Prin utlizarea acestei jucării de lemn, copilul își dezvoltă inteligența, creativitatea și imaginația, exersându-și capacitatea de coordonare cu mâinile, ochii și creierul.

  Dacă vă place, o puteți comanda de aici.

   Jucăriile, aşadar, trebuie alese de către educatorul adult (părintele sau educatoarea) ţinând cont nu numai de „plăcerea copilului”,  ci şi de valenţele educaţionale ale acestora în momentul integrării lor ca instrumente în diferite tipuri de joc.

 

Please follow and like us:
Joc de rol- stația de pompieri
Etichetat pe:                

Anunta-ma daca iti place....

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne și pe Facebook!

Nu uita să dai like!


This will close in 15 seconds

%d blogeri au apreciat: