Intrarea în colectivitate a copilului este una din preocuparile majore ale parintilor, deoarece  gradinița are implicații sociale și   emoționale intense asupra lui. Educatorul are un rol important în modelarea și formarea copilului ca om.

Copilul are nevoie să meargă la grădiniță și să socializeze cu copiii de vârsta lui . Importanța colectivității de copii se reflectă în dezvoltarea conștiinței de sine, empatiei, autocontrolului, abilităților de comunicare , gândirii critice, în ajustarea atitudinilor, opiniilor și comportamentelor în sensul adecvării sociale și adaptării, în stimularea încrederii în sine și autonomizării sale. Colectivitatea de copii este foarte importantă, îi motivează pe cei mici, previne plictiseala și stimulează dezvoltarea intelectuală, emoțională și fizică a copilului.

Inscrierea copiilor la grădiniță  început pe  23 aprilie și se derulează până pe 30 mai 2014, când se finalizează prima etapa de înscriere în învățământul prescolar a copiilor care nu au frecventat până acum grădinița. Pe 3 iunie se vor afișa locurile rămase libere, iar pe 4 iunie începe a doua etapă de înscriere a copiilor nou-veniti.

preschool kids sursă foto

Calendarul înscrierilor la grădiniță:
23 aprilie-30 mai 2014: Etapa I de înscriere la grădiniță
3 iunie 2014: Afișarea locurilor libere
4 iunie-4 iulie 2014: Etapa a II-a de înscriere la grădiniță
8 iulie 2014: Afișarea locurilor libere

Inscrierile pot continua și după data de 8 iulie, în limita locurilor rămase libere, informeaza Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti (ISMB) într-un comunicat de presă. Totuși, dacă vă doriți o educatoare anume, este bine să vă grăbiți.

După cum v-am tot povestit pe blog, din toamnă, grădinița se va închide, iar noi ne vom muta ( cu tot cu copii, bineînțeles 🙂 ) în oraș. Aici vom avea toate condițiile necesare pentru buna desfășurare a activității instructiv-educative.

În anul școlar viitor, voi avea grupă mare. Așa că , dacă aveți un copil cu vârsta între 5-6 ani și vă doriți ca cel mic să facă parte din colectivitatea noastră, vă aștept cererile de înscriere!

Alături de Fluturașii mei, vor avea ocazia să ia parte la foarte multe activități interactive .

Vă așteptăm cu mult drag!

Please follow and like us:
Înscrierea copiilor la grădiniță
Etichetat pe:            

5 comentarii la „Înscrierea copiilor la grădiniță

Anunta-ma daca iti place....

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne și pe Facebook!

Nu uita să dai like!


This will close in 15 seconds