Dora este personajul principal al seriei de desene animate ” Dora Exploratoarea” ( Dora the Explorer),  difuzate pe canalul Nickelodeon. Dora nu este un personaj oarecare, ci unul care  îi ajută pe copii să exploreze lumea în minunatele ei călătorii.

Datorită Dorei Marquez, copiii pot învăța cuvinte noi, pot ajunge în locuri diferite și își pot completa informațiile despre lumea înconjurătoare.

Desenele se găsesc și în varianta în limba engleză sau spaniolă, lucru care îi ajută pe copii să învețe cu ușurință aceste limbi străine. Se știe că prin intermediul jocului, copiii pot reține diverse cuvinte/ fraze  fără prea mult efort. Îmi amintesc , că pe vremea când eram eu mică, desenele animate nu erau decât în limba engleză. Mă uitam la aventurile eroilor preferați și învățam cuvinte noi ( mie mi-a prins foarte bine, pentru că studiul englezei l-am început abia în clasa a V-a).

Dora exploratoarea

 Se spune că inspirația pentru numele său a fost EXPLORADORA, femininul în spaniolă pentru explorator, dar și celebrul scriitor Gabriel Garcia Marquez.

Dora îi ajută pe copii să rezolve probleme si să găsesască rezolvări pentru câteva situații-limită. Această fetiță curajoasă, nu este singură. În aventurile sale o însoțesc prietenii săi: Botas/ Boots, papagalul Coco, Benny, Isa, maimuța Sandy, precum și alte fete exploratoare.

Pe Dora o puteți vedea și prin intermediul jocurilor online, mai multe  aici.

Surse din interior spun că fiecare episod este vizionat de cel puțin 75 de preșcolari care își spun părerea. La fiecare episod lucrează 300 de persoane, pentru ca totul să iasă perfect.

Puteți vedea aici un episod din aceste desene interactive și educative, care contribuie la dezvoltarea armonioasă a inteligenței și deprinderilor celor mici.

Ce părere aveți despre Dora Exploratoarea? Copiii voștri o îndrăgesc?

 

Please follow and like us:
Dora Exploratoarea
Etichetat pe:                    

Un comentariu la „Dora Exploratoarea

Anunta-ma daca iti place....

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne și pe Facebook!

Nu uita să dai like!


This will close in 15 seconds