Primesc foarte des întrebări despre jucăriile pe care le folosesc acasă. Recunosc, am o slăbiciune pentru jucăriile educative din lemn. Casa e deja supraîncărcată cu jucării, dar le rotesc la perioade de 2-3 săptămâni, așa că nu simțim că avem cutii întregi. De asemenea, în acest mod, Matei nu le poate împrăștia pe toate. A început să le mai așeze pe raft sau să le bage înapoi în cutia lor, dar acest lucru nu se întâmplă atât de frecvent pe cât aș vrea eu.

   Săptămâna trecută, colecția noastră de jucării s-a îmbogățit cu un nou set de cuburi din lemn de arbore de cauciuc. Blocurile senzoriale conțin 4 culori: roșu, galben, albastru și verde. Le puteți comanda de aici.

blocuri lemn

   Setul contine toate piesele din poza si cutia din lemn pentru depozitarea lor.

   Prin utlizarea acestora, copilul își dezvoltă inteligența, creativitatea și imaginația, exersându-și capacitatea de coordonare cu mâini-ochi.

cuburi din lemn

   Matei a fost tare nerăbdător să vadă ce se ascunde sub ambalaj și s-a jucat cu ele minute în șir.

 Blocurile din lemn reprezintă simbolul materialelor deschise. Ele permit unui copil să proiecteze, să inventeze și să creeze. Blocurile încurajează copilul să gândească creativ, să rezolve problemele, să testeze și să facă ipoteze. Copiii pot explora concepte de echilibru, stabilitate și design pe măsură ce construiesc.

activitati 2 ani

   Cum se jucăm cu blocurile senzoriale?

   Nu există reguli stricte pentru a se juca cu aceste blocuri distractive și colorate, dar dacă doriți să învățați copilului concepte specifice despre culoare/formă/mărime, există o serie de lucruri pe care le puteți face. Îl întrebați: „Care este cea mai piesă?”, „Ce este pătratul?”, „Care este cubul roșu?”. La noi au mare succes genul acesta de întrebări.

montessori activitati

   Puteti apoi să stați alaturi de el și să demonstrați cum se pot alinia toate blocurile de la cele mai mici, la cele mai mari. Apoi îl puteți lăsa să încerce pe cont propriu.

cuburi Montessori

   Opțiunile de joc  pentru aceste blocuri sunt nesfârșite. Copilul poate sorta cuburile după formă, culoare sau mărime. De asemenea, poate construi un castel, o casă, o fermă… Apoi, trebuie doar să vă distrați și explorați diferitele lucruri pe care le puteți realiza împreună.

Please follow and like us:
Cuburi educative din lemn
Etichetat pe:                        

Anunta-ma daca iti place....

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne și pe Facebook!

Nu uita să dai like!


This will close in 15 seconds