În minunata noastră călătorie în lumea  fascinantă a viețuitoarelor , Fluturașii s-au oprit și asupra animalelor de la Poli.

Aceștia au aflat că la Poli trăiesc numeroase animale, deși temperaturile nu sunt chiar prietenoase. Am observat zăpada sclipitoare, gheața groasă și albul imaculat care se întinde la nesfârșit. Am vorbit despre ghețari și despre temperaturile scăzute din aceaste zone ale lumii.

animale polianimale poli

viata la polul nord

Am stabilit împreună că la Poli trăiesc diverse animale precum : ursul polar, renul, foca, morsa, vulpea polară și bufnița polară.

Pe aceste meleaguri fermecate trăiesc și oameni ( eschimoși) care locuiesc în căsuțe de gheață ce poartă numele de iglu.

Am fost întrebată de Fluturași dacă animalelor de aici nu le este niciodată frig….Le-am explicat că acestea au un strat de grăsime pe sub blană care le ține de cald.

Principala sursă de hrană a viețuitoarelor de aici este peștele. De asemenea, urșii polari se pot hrăni cu foci și morse.

După ce i-am inițiat pe Fluturași în această lume fascinată, aceștia au avut ocazia să se joace cu animalele lor preferate de la Poli. Cu această ocazie, am realizat un colț al vieții de aici.

Am lipit cu bandă adezivă transparentă hârtie creponată albastră ( o aveam de la niște panouri și nu m-am îndurat să o arunc, deși se decolorase) pe fundul unei cutii ( noi am folosit cutia de la cuburile de lemn). Am adăugat bulgări din șervețele albe, vată  și cuburi de diverse forme.

viata la poli

Animalele le-am tras la imprimantă și pe câteva le-am lipit de suluri de hârtie igienică. Le puteți descărca de aici și aici.

Am adăugat și ghețari, apoi decorul fiind complet.

viata la poli

Pe Fluturași i-a încântat această activitate. S-au jucat cu animalele și au pornit un joc de rol.

joc de rol

După ce s-au lămurit cum trăiesc animalele la Poli, Fluturașii au realizat pinguini din hârtie. Au folosit : carton negru, hârtie albă, ochi mobili, hârtie portocalie.

șablon pinguin

Șablonul îl puteți descărca de aici.

Cei mici au lipit părțile pinguinului, rezultatul fiind unul foarte frumos.

pinguin șablon

Fotografie2946 Fotografie2944
Fotografie2939

Expoziția noastră cu pinguini:

pinguini activitate practica gradinita

Pentru ca lecția noastră să fie completă, am vizualizat și câteva filmulețe, de unde am înțeles mai bine cum se desfășoara viața la Poli.

Vă invit și pe voi să le vedeți!

Sper că v-a plăcut minunata noastră călătorie la Poli!

Week-end plăcut!

Please follow and like us:
Animalele de la Poli
Etichetat pe:                    

9 comentarii la „Animalele de la Poli

Anunta-ma daca iti place....

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne și pe Facebook!

Nu uita să dai like!


This will close in 15 seconds

%d blogeri au apreciat: