Chiar dacă un copil nu-și folosește mâinile, inteligența sa ajunge la un anumit nivel. Însă activitatea manuală îl ajută să atingă un  nivel superior, iar copilul care s-a folosit singur de mâinile sale prezintă un caracter mai puternic. ( Maria Montessori)

    De-a lungul timpului, am aplicat de foarte multe ori metodele Mariei Montessori în sala mea de grupă. Nu puteam să las toamna să treacă, fără să realizăm o activitate de șnuruire. 

Avem nevoie de câteva lucruri simple:

-frunze;

-cartoane colorate ( sau albe);

-perforator;

-lipici;

-șnur.

      Inițial, am presat bine frunzele. După aceea, am lipit frunza pe carton  colorat ( puteți folosi și alb), am decupat-o și am pus-o din nou la presat ( să fiu sigură că nu se va rupe). Puteți să desenați frunzele pe carton colorat mai gros sau să le laminați, în cazul în care vreți să treceți peste etapa de presare.

    După ce a fost bine presată, am folosit un perforator pentru a face găruri din nou în loc.

leaf lacing preschool

     Acest tip de exercitiu e foarte bun pentru dezvoltarea mușchilori fini ai mâinilor, dar îi ajută pe cei mici să-și dezvolte atenția, să se concentreze și să realizeze coordonarea mână-ochi.

     Pentru activitatea de șnuruire, am folosit șiret la metru de la mercerie, dar puteți folosi și o sfoară mai groasă. Ideal ar fi să lipiți niște scotch la capăt pentru ca șnurul să fie mai ușor de manevrat. De asemenea, nu uitați să faceți nod la capăt și să vă asigurați că șnurul e bine întins și nu are noduri.

   Nu săriți peste etapa de prezentare a materialului folosit și explicați-le copiilor care sunt pașii pentru realizarea activității! Nu vă grăbiți!

    Prichindeii au introdus șnurul în toate găurile, descurcându-se foarte bine. Trebuie să recunosc că am avut emoții, deoarece a fost prima activitate de acest gen.

collages

Montessori lacing activities

      În doar câteva minute, frunzele noastre au fost gata !

frunza de toamna snuruire

nichiduta.ro%20

      Micuții au fost foarte încântați de rezultat și s-au lăudat cu frunzele lor:

insailare gradinita

Vă plac frunzele noastre de toamnă?

Sursa de inspirație o găsiți aici.

Please follow and like us:
Activitate Montessori: șnuruire frunze de toamnă
Etichetat pe:                    

Anunta-ma daca iti place....

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne și pe Facebook!

Nu uita să dai like!


This will close in 15 seconds

%d blogeri au apreciat: