SUMBLOX STARTER SET

   Vremea ploioasă, frigul, dar și contextul actual ne țin mult în casă! Zilele sunt din ce în ce mai scurte și se întunecă din ce în ce mai devreme. Cu jucăriile de la Creatoys.ro nu ne plictisim niciodată! 💛

   Cu ajutorul setului de piese din lemn de la SumBlox Starter, copiii își pot dezvolta abilitățile de construcție în timp ce realizează operații matematice!

✨SumBlox Starter Set este o jucarie cu adevarat revoluționară din SUA care le permite copiilor să exploreze și să descopere matematica în ritmul lor propriu.

    SumBlox au fost create pentru a-i ajuta pe copii să învețe și să își dezvolte o gama largă de abilitati matematice prin joc. Aceste blocuri de construcție constituie o modalitate inovatoare „open-ended play’ de a dezvolta abilitățile matematice. 

   Dacă vă plac, le puteți comanda de aici ( click pe link pentru redirecționare).

(mai mult…)

Alternative educaţionale

   Alternativele educaţional-instituţionale au apărut din nevoia de a găsi noi modalităţi de eficientizare a activităţilor din instituţia preşcolară/şcolară. Unele dintre acestea (cele mai multe) au la bază iniţiative private si îsi găsesc fundamentări teoretice si practice la începutul secolului al XX-lea, legate, în principiu, de orientări nondirectiviste. Tocmai datorită caracterului lor nondirectivist, a centrării pe copil/elev, datorită fundamentării în ceea ce la începutul secolului s-a numit „educaţia nouă”, prin evidenţierea unei teorii si filosofii antroposofice si prin renunţarea la magistrocentrism în favoarea puerocentrismului, în prezent, asistăm la o revenire a acestor alternative instituţionale, ca modalităţi simultane, paralele si chiar complementare sistemelor oficiale, formale.

             Alternativele educaţionale/pedagogice reprezintă variante de organizare şcolară, care propun soluţii de modificare a anumitor aspecte legate de formele oficiale, consacrate, de organizare a activităţii instructiv – educative.

             Proiectarea şi realizarea alternativelor educaţionale reprezintă acţiuni care se realizează prin raportare la finalităţile educaţionale formulate la nivelul macro, al idealului şi al scopurilor educaţionale şi la nivelul micro, al obiectivelor educaţionale care direcţionează procesul de învăţământ.

               În cadrul sistemului de învăţământ din România, prin iniţiativele realizate la nivel central, teritorial şi local, după anul 1990, sunt instituţionalizate următoarele alternative educaţionale, aplicabile în învăţământul prescolar şi primar, cu deschideri spre învăţământul secundar: Waldorf, Montessori, Step by step, Freinet şi Jena-Petersen.

alternative educationale (mai mult…)

Planificare anuală- grupa mare

 

PLANIFICARE ANUALĂ

Grupa MARE

AN ŞCOLAR  2020-2021

 

 

Nrcrt PERIOADA TEMA ANUALĂ DE STUDIU TEMA PROIECTULUI SUBTEMA
1. 14.09-18.09.2020 Evaluare inițială  
 2 21.09-25.09.2020 Evaluare inițială  
3. 28.09-02.10.2020  

 

Cine sunt/suntem?

 

    

        EU ȘI LUMEA    ÎNCONJURĂTOARE

Reguli de igienă  
 4. 05.10-10.10.2020 Familia mea  
 5. 12.10-16.10.2020 Corpul meu  
6. 19.10-23.10.2020 Când, cum și de ce se întâmplă?    BOGĂȚIILE TOAMNEI   Toamna bate la geam ( aspect de toamnă)  

VACANȚĂ

( 26.10 – 30.10.2020 )

 7. 02.11-06.11.2020  

Când, cum și de ce se întâmplă?

 

MÂNDRA TOAMNĂ DARNICĂ

       Coșul cu legume  
8. 09.11-13.11.2020 Carnavalul fructelor

 

 
 9. 16.11-20.11.2020 Pleacă toamna darnică….  
10. 23.11-27.11.2020

 

 

Cine sunt/suntem?

 

Mândrul  românaș (S.I.)

 

 

 

 

 

 11. 02.12-04.12.2020  

 

 

Cum este, a fost și va fi aici pe  Pământ?

 

 

 

 

 

PE CĂRĂRILE IERNII

Vine, vine, Moș Nicolae  
12. 07.12-12.12.2020 Peste tot cad fulgi de nea  
 13. 16.12-20.12.2020      O, brad frumos!  
14. 21.12-22.12.2020   Moș Crăciun darnic și bun  
  VACANȚA DE IARNĂ ( 23.12.20200- 08.01.2021)

(mai mult…)

Fotografiile de familie, amintiri prețioase în timp -Little Sunshine Studio

   Orice ocazie specială din viața noastră trebuie să fie imortalizată sub forma celor mai frumoase fotografii. Peste ani și ani, o să priviți cu nostalgie aceste amintiri prețioase și o să vă felicitați ( sau nu) pentru alegerea făcută.

   Fotografiile o să vă amintească multe detalii despre evenimentul fericit din viața voastră, așa că trebuie să alegeți un fotograf priceput, atent și empatic .

   Toate aceste calități le găsești la Little Sunshine Studio.
  Ședințele foto au întotdeauna un mesaj puternic și trebuie să te reprezinte în totalitate!sedinta foto newborn

(mai mult…)

Subiecte titularizare 2020 ( educatoare)

   Proba scrisă de titularizare din acest an, desfășurată pe 29 iulie, a început la ora 9:00 în 123 de centre de concurs. Pentru susținerea acestei probe s-au înscris 30.113 candidați, dintre care 2.937 de candidați provin din promoția curentă. 
 

  În data de 4 august, la sediile inspectoratelor școlare și pe site-ul http://titularizare.edu.ro vor fi afișate primele rezultate la concursul național de ocupare a posturilor didactice/catedrelor din unitățile de învățământ preuniversitar, sesiunea 2020 – Titularizare .

Puteți descărca de aici ( Tit_096_Limba_romana_E_2020_var_03_LRO  ) subiectele susținute la LIMBA ȘI LITERATURA ROMÂNĂ, PEDAGOGIA PREȘCOLARĂ ȘI METODICA DESFĂȘURĂRII ACTIVITĂȚILOR INSTRUCTIV-EDUCATIVE ÎN GRĂDINIȚA DE COPII
(învățământ preșcolar)

Mult succes!

Cărți personalizate pentru copii

Copilăria nu poate fi concepută fără lumea fabulosului oferită de basme sau poveşti.
În atmosfera aceasta, copilul nu participă motric, ci intelectual şi afectiv .
Poveştile îmbogăţesc deprinderile de a comunica, îmbogăţesc vocabularul, cultivă sentimente frumoase, stimulează imaginaţia şi creativitatea, educă spiritul de sacrificiu, altruism, solidaritate, dreptate.
Copilul urmărește cu atenție datele povestirii, memorează, compară, analizează diferite situații, stabilește pe plan mintal unele relații, fapte, însușiri ale personajelor. Astfel, este antrenată și gândirea copilului, devenind capabil de a înțelege faptele, gândurile și sentimentele personajelor.
Poveștile personalizate îl fac pe copil să se simtă eroul poveștii, să fie în centrul atenției. Ce copil nu ar fi impresionat să citească despre aventurile lui?

importanta povestilor

(mai mult…)

Lectura și creativitatea – ghid manifest de promovare a lecturii, de Claudia Groza Lazăr

  Scriitoarea pentru copii, Claudia Groza Lazăr, ne propune un ghid manifest de promovare a lecturii. 

    Am creat acest ghid-manifest pentru promovarea lecturii din dragostea pentru cărți, copii, dar și din suferință.
    Sunt Claudia, mamă, profesor de biologie, scriitoare și trainer de ateliere creative. Am întâlnit saci cu cărți aruncate la ghenă. Am aflat despre scriitori care au murit săraci. Am văzut copii care urăsc
lectura și implicit cărțile.
    Însă, mă bucur de fiecare carte pe care o citesc, de fiecare carte pe care o dăruiesc și de fiecare carte citită copiilor mei sau copiilor din școli și grădinițe sau strânși într-un loc destinat lecturii, biblioteci sau librării sau ludoteci.
   De ce citesc?
 Pentru a fi mai bună decât ieri;
 Pentru a înțelege viața și oamenii;
 Pentru a forma oameni;
 Pentru a mă relaxa;
 Pentru a mă exprima rapid, clar și frumos;
 Pentru a socializa;

de ce citim? (mai mult…)

Start from home- o campanie pentru mamele din sectorul vulnerabil

    Bine v-am regăsit!

   V-am povestit de foarte multe ori despre mamele minunate care lucrează de acasă și am promovat adesea produsele lor. Ca de fiecare dată, Asociația Work At Home Moms susține mamele care fac parte din sectorul vulnerabil.

   Găsiți în articol toate detaliile de care aveți nevoie! 

   Înscrierile se fac până pe 15 iulie!

work at home moms (mai mult…)

Cadourile de 1 iunie vin de la C.T.F. Toys

💗Bine v-am regăsit!

   Nu știu cum stau lucrurile la voi, dar noi nu reușim să ne plictisim absolut deloc ( drept să vă zic, eu nu am deloc mai mult timp liber ca înainte ). Avem atâtea jocuri la îndemână, atâtea fișe de lucrat, atâtea povești de citit, sute de piese de lego de îmbinat…

jucarii 1 iunie

  Dacă nu ați pregătit încă darurile pentru 1 iunie, eu vreau să vă recomand câteva jucării de calitate și la prețuri foarte bune! Pe toate le găsiți pe CTFToys.ro  ( click pe link pentru redirecționare).

(mai mult…)

Urmărește-ne și pe Facebook!

Nu uita să dai like!


This will close in 15 seconds