Bine v-am regăsit! Am revenit cu partea a II-a a articolului despre activitățile noastre de 1 decembrie. Prima parte o puteți vedea aici.

   La fel ca până acum, am pus accent pe cele trei culori primare : albastru, galben, roșu.

  5. Fiecare ou la culoarea lui

  Am folosit trei ouă din cele șapte din setul curcubeu realizat de Montessori & Waldorf Pitești ( click pe link pentru redirecționare).

potrivire culori

 

   Matei a așezat fiecare ou la culoarea lui.

 

ou in suport de lemn

   A fost o activitate ușoară, e familiarizat cu ouăle colorate. Primul ou din lemn natur l-a primit pe la 7-8 luni, iar pe cele colorate le-am introdus după 1 an și patru luni. La început, a primit un singur ou și suportul corespunzător. Am adăugat treptat altă culoare.

culori grupa mica

 

  6. Fiecare pitic la culoarea lui

Pitici de lemn

 

   După același criteriu ca mai sus, am așezat fiecare pitic la căsuța lui. Piticii sunt realizați tot de Montessori &Waldorf Pitești.

colours Montessori toddler

 

  Am apelat din nou la cardurile Montessori de la editura Gama. Le puteți cumpăra de aici.  Vă recomand să le laminați și le puteți folosi o perioadă îndelungată.

Montessori Grimms toys

 

  Piticii sunt foarte iubiți de Matei. Indiferent ce are pe rafturi, aceștia stau la loc de cinste pe măsuța lui. Am încercat să-i pun pe dulap, dar îi cere de fiecare dată 🙂

carduri culori

 

7. Șnuruim mărgele roșii

   Am folosit o sârmă plușată și câteva mărgele. 

snuruire Montessori

 

  Înșirarea mărgelelor e foarte importantă pentru dezvoltarea preciziei și îmbunătățirea lucrului cu degetele. Am folosit o sârmă plușată pentru că e destul de rigidă și o poate manevra cu mai multă ușurință. 

  I-am explicat lent, cu multă răbdare pașii de lucru și i-am arătat cum să tragă mărgea mai departe după ce o bagă pe sârmă.

înșirarea mărgelelor pe sârmă

   Cred că ar fi mers niște mărgele mai mari, dar nu am avut la îndemână. Totuși, Matei a găsit repede găurile mărgelelor, lucru care m-a surprins, deoarece a fost prima șnuruire de acest tip. 

margele rosii

 

   8.Faguri și albinuțe din lemn

faguri si albinute de lemn

 

   Am folosit albinele în culori tricolore de la JucăriiAltfel.ro. Le puteți găsi aici.

   Am apelat din nou la o activitate de transfer cu penseta. Dacă data trecută am folosit mărgele, acum transferat albinuțe colorate. Fiecare albină a ajuns în fagurele cu aceeași culoare.

transfer cu penseta

 

   9.  Înșirarea mărgelelor cu ajutorului acului 

insirarea margelelor

   Un alt exercițiu de înșirare a mărgelelor a fost cel cu ajutorul unui ac de plastic. Acesta stimulează coordonarea precisă și îl fac pe copil să gândească înainte să acționeze.

practical life montessori 

   Fiind primele exerciții de acest tip, înșirarea se va face aleatoriu, nu se va ține cont de mărime, formă sau culoare. Copilul e interesat doar de precizie , iar fiecare mărgică introdusă va reprezenta pentru el o mică victorie.

   10. Steagul țării- pictură

steag de colorat

   Am scos la imprimantă imaginea steagului și Matei a pictat cu ajutorul degetelor. Am folosit culorile de la FingerPrint activities animals de la Usborne despre care v-am vorbit aici.

   Așa a arătat steagul lui Matei 🙂

1 decembrie imagini de colorat

 

Sperăm că v-au plăcut activitățile noastre! Pregătesc cât de curând câteva și pentru Crăciun.

Săptămână liniștită!

Please follow and like us:
1 Decembrie- idei de activități ( partea a II-a)
Etichetat pe:                        

3 comentarii la „1 Decembrie- idei de activități ( partea a II-a)

 • decembrie 4, 2017 la 7:18 am
  Legătură permanentă

  Matei, ce repede crești! Felicitări pt toate activitățile pe care le faci și felicitări mamei pt că îți pune la dispoziție uneltele de învățare!

  Răspunde
 • noiembrie 19, 2018 la 3:42 pm
  Legătură permanentă

  Urmarim cu mare drag activitatile dumneavostra! Cam de la ce varsta ati inceput sa le faceti cu Matei! Buburuza mea are un an si o luna putem sa ne apucam de pictat? 😊

  Răspunde

Anunta-ma daca iti place....

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne și pe Facebook!

Nu uita să dai like!


This will close in 15 seconds