Uleiul esențial este un lichid hidrofob care se absoarbe foarte ușor în membranele celulare din organism. Astfel, uleiul esențial va putea circula transportând oxigenul și nutrienții către celulele noastre, va șterge informația greșită din celulă și o va restaura în forma originară, curățând organismul de toxine.

uleiuri esentiale

   Fiind un compus aromatic provenit din frunze, rădăcini, semințe sau alte părți ale plantelor, uleiul esențial se extrage din flori, în cazul lavandei, iasomiei sau al trandafirului, din frunze în cazul roiniței, din rășina arborelui pentru smirnă, tămâie sau din coaja fructelor pentru citrice.

   Uleiurile esențiale Young Living sunt perfecte chiar și pentru copii și se pot folosi diluate pe tălpi, piept sau abdomen, iar discomfortul ocazional dispare ca prin magie doar cu ajutorul masajului. 

   Am testat și eu o cremă handmade cu puțin ulei esențial de lavandă, realizată de Adriana Maria Luchian. I-am aplicat-o lui Matei în fiecare seară și pot spune că a adormit foarte repede și a avut un somn liniștit pe timpul nopții. Pe pagina de Facebook Starea de bine cu Young Living puteti găsi foarte multe informații despre uleiurile esențiale.

Young Living

    CUM SE FOLOSESC?

   Există trei moduri de utilizare a uleiurilor esențiale: aromatic, local sau intern.

   *AROMATIC

   Pentru a te bucura de beneficiile uleiurilor esențiale în camera ta, pune 2-3 picături de ulei esențial într-un aparat special pentru uleiuri pure.

   *LOCAL

   Uleiurile esențiale se pot aplica local și ajung în sânge în 2-3 minute. E nevoie doar de 2-3 picături în cazul adulților.

   Zone pentru aplicare:

*tâmplă

*încheietura mâinii

*talpă

*în spatele gâtului

*în spatele urechii

*abdomen

ulei pentru linistire

   *INTERN

   Uleiurile esențiale sunt terapeutice, deci sunt potrivite pentru a fi administrate pe cale orală.

   Adriana ne poate oferi mai multe detalii despre uleiurile esențiale și nu numai.

         1.Bună, Adriana! Mă bucur să te cunosc! Povestește-ne câteva lucruri despre tine, te rog!

    Bună, Simona! Plăcerea este și de partea mea.  Îmi place să spun despre mine că sunt de 1an și 4 luni mămică de Medeea-Petra, un statut mult râvnit de mine. Sunt un om firesc, cu pasiuni și mofturi proprii care încearcă constant să iasă din zona sa de confort și dornică să cunoască oameni și culturi.

        2.Cu ce te ocupi?

   Momentan, mă bucur de concediul de creșterea a copilului, dar în curând mă voi întoarce la locul de muncă.  Sunt cum îmi spun unii, „pui de corporatist”, îmi desfășor activitatea în management, mai exact în logistică, un job antrenant, dinamic, cu multe peripeții, dar și satisfacții care îmi oferă noțiunea că timpul e relativ atunci când sunt la birou.

ulei pentru dureri de cap

  1. Când ai luat contact prima dată cu uleiurile esențiale și cum le-ai descoperit?

    Eu foloseam uleiuri esențiale doar pentru aromaterapie, ulterior descoperisem că nu e corect și nici sănătos să pui uleiurile esențiale în acele dispozitive cu lumânare, prin ardere ele își pierd din proprietăți și pot elibera în atmosferă substanțe toxice. De curând am scris un articol despre aceste uleiuri care nu sunt tocmai varianta cea mai sănătoasă, il poți găsi aici

   Apoi, am descoperit uleiurile esențiale de grad terapeutic, 100% pure de la Young Living.  La Școala Mamei din Suceava, acolo am intrat în contact prima dată cu un ulei esențial destinat susținerii sistemului digestiv. Deși inițial am fost  Toma Necredinciosul privind eficacitatea acestor uleiuri, când nevoia m-a împins să le folosesc, am realizat cât sunt de minunate și cum pot contribui la o stare de bine generală, atât fizică cât si emoțională. Atunci mi-am amintit de un citat „ chiar daca tu nu crezi în puterea uleiurilor esențiale, ele oricum își vor face treaba acolo unde tu ai nevoie” și cu investitii minime poti avea beneficii maxime, luând în mâini sănătatea familei.

  1. Ce ne poți spune despre ele?

   Vă voi povesti despre uleiurile esențiale de grad terapeutic, cele care sunt 100% pure. Ce sunt ele? Sunt denumite popular sângele plantelor pentru că ajunge foarte repede la celulele organismului. Practic sunt compuși extrași din plante prin presare la rece, distilare cu aburi sau prin extractție a rășinelor.  Eu  le-am ales pe cele de la Young Living, în primul rând pentru că această companie oferă garanția calității prin Sead to Seal (de la sămânță la sigiliu).

    Cum  putem folosi aceste uleiuri?

  • Prin aromaterapie cu ajutorul unui pulverizator cu ultrasunete care le pulverizează la rece sau prin inhalare directă din palmele noastre unde punem 1-2 picături.
  • În al doilea rând, ele se pot aplica local, pe piele. În funcție de necesitate se aplică pe o anumita zonă prin masaj cu mișcări circulare până pătrunde în piele.
  • Și în al treilea rând, Young Living dispune de o gamă de uleiuri care se pot lua intern, se pot adăuga în mâncăruri, apă, ceai, cafea sau se pot ingera cu ajutorul capsulelor vegetale.
  1. Ce afecțiuni se pot trata cu ajutorul lor?

  Uleiurile esențiale nu tratează afectiuni, ele susțin și îmbunătățesc toate sistemele din organism. Medicina uleiurilor esențiale fiind una complementară, holistică, integrativă și în continuă dezvoltare și nu înlocuiesc un consult de speciliate la medic atunci când situația o impune.

  1. Când ai început să le folosești în creme și alte produse naturiste?

   După ce o perioadă le-am testat și folosit eu și familia mea, a aparut dorința de a face cunoscute proprietățile și beneficiile acestor minunate uleiuri cât mai multor persoane din jurul meu. Astfel am creat un grup de profil, se numeste Stare de bine cu Young Living și am  început să prepar creme și alte produse ce contin uleiuri esențiale pe care le împart oamenilor.

sare de baie cu uleiuri esentiale

  1. Căror persoane se adresează aceste produse?

   Uleiurile esențiale sunt create pentru toata lumea, unele dintre ele se pot folosi încă de la naștere pe copilași, diluate corespunzător vârstei.

  1. Unde te pot găsi persoanele interesate de uleiuri esențiale și cum pot comanda?

   Persoanele care doresc să ia legătura cu mine pentru orice tip de informații legate de uleiurile esențiale și beneficiile acestora mă găsesc fie pe facebook, pagina mea oficială se numește STARE DE BINE CU YOUNG LIVING, fie îmi pot scrie un email pe contact@staredebine.info sau vizitând pagina oficială www.staredebine.info

   Și pentru că e important ca oamenii să te cunoască, am creat și un canal Youtube, se numeste Adriana Luchian (Young Living) unde postez din când în când experințele mele cu aceste produse.

sare de baie homemade

  1. Care sunt produsele tale preferate?

     E dificil să spun că am doar câteva preferate, le iubesc pe toate cele pe care le-am folosit, dar voi face un top 4 al celor mai folosite.

    Primul în topul preferințelor mele este uleiul de lavanda, denumit și „mama tuturor uleiurilor”.  Acest ulei este cel mai versatil și cel mai contrafacut ulei din lume.

  Știai că pentru a produce o sticluta de 15 ml de ulei esențial este nevoie de 15 kg de flori de lavandă? Uleiul esențial de lavandă este folosit cel mai des pentru a conferi o stare de bine și relaxare sufletului și minții, oferind echilibru atât la nivel afectiv cât și fizic. Are o multitudine de proprietăți și beneficii, am să menționez câteva, cum ar fi: are efecte atât calmante, cât și revigorante, poate fi folosit diluat încă de la nașterea copilului, combate stresul și insomniile, calmează durerile de arsuri și înțepături de insecte, de lovituri, de tuse, este foarte apreciat pentru efectele curative asupra pielii, combate excesul de sebum, reduce tensiunile nervoase si poate fi adaugat și în mâncăruri, oferind o aromă inedită. Marea majoritate a cremelor și roll-onurilor pe care le fac contin ulei esențial de lavandă.

ulei lavanda

   Al doilea este uleiul de tămâie; acesta este supranumit “tatăl uleiurilor esențiale”, un ulei care stimulează toate simțurile și mintea, este uleiul care sustine și îmbunătățeste activitatea cerebrală, are efecte pozitive asupra memoriei,  a întreg sistemului cognitiv, susține sistemul respirator, nervos și muscular, întărește sistemul imunitar. Cel mai des folosesc acest ulei pentru a crea creme hidratante destinate tenului uscat sau cu probleme, ajută la atenuarea ridurilor. Mai fac creme pentru tensiuni musculare, dureri ocazionale de cap sau de articulații și îl folosesc ca adjuvant la prepararea altor creme și roll-onuri.

   Al treilea este un amestec de uleiuri denumit Digize și îl iubesc fiind cel mai consumat de familia mea, toate cele 8 uleiuri care fac acest mix sunt o combinație perfectă. Conține tarhon, ghimbir, mentă, ienupăr, fenicul, lemongrass, anason, paciuli, toate acestea contribuie la sustinerea sistemului digestiv, deci poate fi folosit pentru orice disconfort stomacal și reglează digestia în ambele sensuri. Cele mai multe creme le fac pentru mămicile care au bebelusi și fie au colici, fie sunt constipați, în special în perioada când încep diversificare.

   Și pentru că suntem în sezonul rece, unul dintre cele mai utilizate uleiuri este Thieves (Hoții). Aș începe prin a-ti spune de ce se numeste asa. Thieves a fost creat în urma unei legende. Se spune că o bandă de patru hoți din secolul 15 care și-au masat corpul cu amestecul de uleiuri esențiale de cuișoare, scorțișoară, rozmarin și alte plante au fost feriți de ciuma cu care erau infectate victimele pe care le jefuiau. Când au fost prinși, acestia au divulgat secretul amestecului în schimbul unei pedepse mai ușoare.  Astfel a devenit un amestec de uleiuri brevetat de Young Living care sustine sistemul imunitar și respirator, iar pe partea emoțională induce un sentiment de siguranță și încredere. Fac multe creme care conțin acest ulei esențial, în special pentru copilașii care intra pentru prima data în comunitate.

  Adriana, îți mulțumesc frumos pentru toate informațiile utile!

  Duminică liniștită!
Please follow and like us:
Uleiuri esențiale Young Living (P)
Etichetat pe:                

Anunta-ma daca iti place....

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne și pe Facebook!

Nu uita să dai like!


This will close in 15 seconds