Primăvara s-a lăsat așteptată anul acesta…Pentru a o întâmpina , am realizat pentru Fluturași un Sensory Bin de primăvară tare colorat. Activitatea aceasta am desfășurat-o acum ceva timp, doar că nu i-a venit rândul la postat până acum ( din diverse motive).

sensory bin de primavara

Drept suport am folosit cutia de cuburi pe care am utilizat-o și la Sensory Bin-ul cu animale acvatice, pe care îl găsiți aici. Dezavantajul îl reprezintă faptul că nu se pot juca toți copiii în același timp, din lipsa de spațiu și din cauza mărimii cutiei de lemn. Totuși, nu am găsit o cutie rezistentă pentru atâția copii ( cea de carton nu ar fi rezistat )….Ar mai fi de adăugat și faptul că nu aveam cum să pregătesc materiale pentru o cutie de 3-4 ori mai mare.

Chiar și așa, a fost cel mai îndrăgit Sensory Bin de până acum.

Am împărțit cutia în două părți egale.În prima jumătate am lipit o hârtie creponată verde ( culoarea câmpului înverzit), iar pentru cealaltă am optat pentru negru ( culoarea ogorului arat).

M-am gândit să fie un duo Sensory Bin care să îmbine activitățile gospodărești din grădină cu cele de la câmp.

Pentru grădină am folosit orez colorat cu vopsea verde pentru ouă .Orezul  l-am uscat în cuptor la foc foarte mic aproximativ  o oră. Aveți grijă să-l întoarceți în mod constant pentru că riscați să se caramelizeze.Vopseaua a fost de calitate pentru că nu le-a colorat mânuțele Fluturașilor. Am adăugat flori colorate, ghiocei, fluturași, iarbă ( fâșii de hârtie verde ), dar și insecte de plastic….De aici am imprimat de carton alb câteva elemente și intrumente de grădinărit. Am folosit chiar și câteva legume…

munca in gradina copii

A ieși o grădină foarte veselă:

gradina de primavara

Pentru ogor am folosit fâșii maro de hârtie , câteva bucăți de caton buretat, cartoane de ouă, cuburi de lemn, pietre și plastilină.

ogorul arat gradinita

Trebuie să recunosc că atracția celor mici a fost partea verde a cutiei 🙂

sensory bin cu orez colorat

Pentru a se familiariza cu activitățile gospodărești, Fluturașii au primit și câteva unelte ( pe care eu le folosesc la îngrijirea florilor de apartament ).

unelte de gradinarit

S-au jucat tare frumos: au greblat iarba, am desfundat pământul, au făcut gropi pentru flori și răsaduri, au cântărit orezul …

Fotografie3567

Fotografie3526

Fotografie3456

Fotografie3458

Fotografie3457

activitati de primavara gradinita

Ce spuneți despre activitatea noastră de primăvară?

Spor la joacă!

 

Please follow and like us:
Sensory Bin de primăvară
Etichetat pe:                        

11 comentarii la „Sensory Bin de primăvară

Anunta-ma daca iti place....

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne și pe Facebook!

Nu uita să dai like!


This will close in 15 seconds

%d blogeri au apreciat: