Momentul fecundării ovulului de către spermatozoid nu poate fi determinat cu exactitate, de aceea prima săptămână de sarcină începe în prima zi a ultimului tău ciclu menstrual.  Durata de gestație este de nouă luni, dar medicul tău ginecolog îți va vorbi de 40 de săptămâni de sarcină, datorită acestui lucru menționat mai sus.

      Îți vine sau nu să crezi, există un motiv foarte bun pentru care acest episod este prelungit cu două săptămâni. Este important să alegi o dată la care se consideră că a început sarcina. În medie, o femeie ovulează de obicei cu 14 zile înainte de următoarea menstruație ( totuși, acest lucru nu e valabil pentru toate femeile). Dacă rămâne însărcinată, nu va mai exista o următoare menstruație, așa că cea mai simplă metodă de a indica cu precizie începutul sarcinii este prima zi a ultimei menstruații. În consecință, ziua 1 din săptămâna 1 este prima zi a ultimei tale menstruații, iar ziua 14 este ziua în care ovulezi. De fapt, nu vei fi conceput decât după două săptămâni de la începerea ” sarcinii” tale.

prima saptamana de sarcina

        Ultima menstruație este o modalitate excelentă de a calcula data probabilă a nașterii (DPN). Acest lucru poate varia în cazul femeilor care nu au un ciclu menstrual regulat. Totuși, examenul ecografic nu dă greș și îți poate spune cu exactitate câte săptămâni de sarcină ai.

       În medie, perioada de gestație durează 280 de zile sau 40 de săptămâni. Această perioadă este împărțită în trei trimestre. Primul trimestru durează din săptămâna 1, până în săptămâna a 13-a. Al doilea trimestru începe în cea de-a 14-a săptămână și se întinde în cea de-a 26-a săptămână, iar cel de-al treilea acoperă segmentul dintre săptămâna a 27-a și săptămâna 40.

      În cazuri foarte rare, o sarcină poate depăși 42 de săptămâni. În schimb, sunt foarte dese cazurile în care se depășește termenul de 40 de săptămâni.

      Chiar dacă prima săptămână a ciclului tău pare destul de puțin interesantă, acum se pot întâmpla lucruri esențiale pentru succesul sarcinii tale.

ovulatie

   Învelișul membranos al uterului este eliminat în timpul menstruației, iar uterul este pregătit să reînceapă formarea unui nou înveliș, pregătindu-se pentru ”plantarea” unui ou fertilizat sau ovul. Acest proces are loc la începutul fiecărui ciclu.

    Fii pregătită pentru eventualitatea în care nu vei rămâne imediat însărcinată. E posibil să treacă câteva luni până în momentul în care vei putea concepe  . De multe ori, vârsta e un factor hotărâtor: cu cât ești mai în vârstă, cu atât va crește perioada de timp de care vei avea nevoie pentru a rămâane însărcinată. Cu toate acestea, nu există reguli stricte! Perseverează!

”Ghidul esențial al oricărei femei însărcinate”- Dr John C Anderson

Please follow and like us:
Prima săptămână de sarcină
Etichetat pe:            

Anunta-ma daca iti place....

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne și pe Facebook!

Nu uita să dai like!


This will close in 15 seconds