Cine spune că nu există modă și pentru copii?

Unii copii sunt la fel de preocupați de modă,  ca părinții lor ( mămicile în general). Nu mai reprezintă un moft pentru cei mici să fie în pas cu moda , ci o necesitate.

În anii petrecuți printre copiii unei grădinițe cu program prelungit, am intrat în contact cu foarte mulți copii și părinți. Atunci am observat că , pe lânga celebra uniformă albastră, există și un cod vestimentar pe care unii prichindei se chinuiesc teribil să-l repecte.

Fetițele sunt din ce în ce mai cochete, poatră rochițe, colanți și încălțăminte de lac sau cu mult sclipici.

incaltaminte copii

Domnii, preferă cămășile colorate sau chiar papionul ( atunci când e vorba despre un eveniment  mai important).

La sebări, copiii sunt foarte eleganți. Au părul aranjat ( indiferent de sex) și ținuta impecabilă.

Totuși, această tendință de a fi în pas cu moda nu se manifestă doar când e vorba de o serbare sau o ședință foto, ci zilnic.

Rar vedeam un copil cu aceeași bluză două- trei zile la rând….

moda pentru copii

Din păcate, lucrurile acestea nu sunt valabile și pentru grădinița în care lucrez acum. Copiii nu au un cod vestimentar prestabilit, uniforma lor nu e mereu călcată, iar pe hainele colorate se zăresc multe pete.

Copiii de aici nu țin să fie în pas cu moda. Ei se bucură de fiecare moment petrecut la grădiniță, fără să-și facă griji în privința hainelor. Ei nu vin supărați la grădi, doar pentru că mămica nu le-a dat voie să ia rochița cu buline, pe motiv că vremea de afară nu permite acest lucru ( și câte alte cazuri de acest gen am mai văzut …).

Copiii de aici nu cunosc semnificația cuvintelor : Puma, Adidas, Nike, Guess, Lee Cooper etc. Ei sunt mulțumiți cu ceea ce au 🙂

Sunt curioasă pentru ce haine optați atunci când vine vorba de garderoba copilului de grădiniță. Îi lăsați pe cei mici să-și aleagă singuri hainele sau le pregătiți împreună?

Exsită două categorii de haine în dulap? Haine copii pentru grădiniță și haine pentru parc/ plimbări/ vizite ?

Să vă mai destindeți puțin, vă invit să vedeți câteva imagini cu copii care iubesc moda mai presus de orice . Sunt convinsă că cei mici vă vor smulge câteva zâmbete cu stilul lor vestimentar.

Vă aștept părerile printr-un comentariu !

Mult soare, vă doresc!

photo credit

Facebook Comments
Moda prin ochi de copil….
Tagged on:             

2 thoughts on “Moda prin ochi de copil….

  • January 16, 2014 at 10:53 pm
    Permalink

    eu pâmă acum am scăpat de mofturile celui mic. se imbracă cu ce îi dau şi nu comentează. cred totuşi că nu va fi mereu aşa, chiar dacă este băiat 🙂
    copiii din imagini sunt adorabili.

    Reply

Anunta-ma daca iti place....

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: