Motto: « Pentru copil aproape orice activitate este joc. Jocul este munca, este binele, este datoria, este idealul vieţii. Jocul este singura atmosferă în care fiinţa sa psihologică poate să respire în consecinţă poate să acţioneze» ( E. Claparede)
Dupa cum spuneam zilele trecute, recent am organizat un mini-atelier de creatie cu cei mici.Pentru ca ii incanta foarte mult participarea la diverse concursuri ( chiar si cele organizate in sala de grupa ii antreneaza tare mult) ne-am hotarat sa facem un mic atelier si sa creem cateva lucrari pentru diverse concursuri, pe care le-am gasit pe didactic.ro.
Organizarea acestui atelier si implicit participarea la diverse concursuri nu au ca scop doar obtinerea diplomelor sau concurenta , ci dezvoltarea creativitatii celor mici.
In perioada prescolara, imaginatia se dezvolta viu prin tot ceea ce face copilul in toate activitatile desfasurate in gradinita.Prescolaritatea este varsta la care este necesar sa fie stimulat potentialul creativ al copilului;activitatile desfasurate in acest sens trebuie sa fie un adevarat act de creatie, nu sa se ghideze dupa un sablon, sa devina ( din pacate) o rutina.
(sursa: http://agorachristi.files.wordpress.com/2008/05/creativity2.jpg)
In aceasta perioada, copilul prescolar tinde sa se exprime in activitatile sale bazandu-se pe experienta personala.De aceea, este bine ca educatorul sa nu intervina in creatia sa, sa nu il constranga si sa ii acorde libertate de exprimare .
CREATIVITATEA , spre deosebire de inteligenta , este un fenomen universal;orice copil inventeaza povesti, picteaza, deseneaza sau inventeaza jocuri ori diverse personaje imaginare.
Foto: www.chamberorganizer.com
Deoarece la aceasta varsta, procesele cognitive si vointa abia incep sa se dezvolte,orice copil are nevoie de indrumare si control.Totusi, aceste lucruri nu inseamna INGRADIREA libertatii actului creativ.
Tocmai pentru a le dezvolta creativitatea celor mici am organizat acest mic atelier de creatie.
Fluturasii mei Talentati s-au familiarizat cu resursele materiale reciclabile si s-au apucat de treaba.De acte ori au fost nesiguri, mi-au cerut ajutorul, iar eu i-am indrumat sau le-am oferit mai multe variante din care sa ii aleaga pe cea potrivita pentru ei.
Ce ziceti de mini-atelierul nostru? Ne-am descurcat?
V-ați descurcat foarte bine! Eu m-am îndrăgostit de ei deja, doar din câteva poze.
Cel mai mult mi-a plăcut brăduțul acela pe hârtie, foarte creativ și ingenios! Felicitări și spor la cât mai multe activități de acest gen! Este foarte important pentru cei mici să fie antrenați în creativitate și nu numai :), trebuie să învețe să se întreacă de fiecare dată mai mult unii pe alții :)!
Multumim mult pentru apreciere si pentru vizita!
bravo,fluturasilor!!!
v-ati descurcat de minune!!!
daca organizati un „colt de lectura” , va sugerez si cateva povesti scrise de mine 😀
http://piticiivoinicii.wordpress.com/category/povesti-scrise-de-a-s/
O idee tare buna!Mersi mult!!O sa o pun in aplicare in curand!
cu drag 🙂
Foarte frumos atelierul! Ai avut o idee foarte buna, spor la lucru 🙂 !!
Multumim!Cei mici s-au distrat de minune!
Bradutul este superb!
Multumim !
M-as face fluturas sa vin si eu acolo. Foarte frumos ! Mi-ar placea sa le citesc povesti …
Va asteptam!
Bună ziua!
Numele meu este Iulia Damianov și vă contactez din partea site-ului http://www.hailagradinita.ro
Am dori să vă invităm la concursul pe care site-ul nostru îl organizează cu ocazia sărbătorilor de iarnă și anume “Atelierul lui Moș Crăciun”.
Ce aveți de făcut? Trimiteți-ne o poză (sau mai multe) cu o activitate practică sau artistică pe care ați realizaț-o pentru Crăciun împreună cu datele dumneavoastră la adresa admin@hailagradinita.ro. Noi vom publica poza pe pagina noastră de Facebook.
Poza care adună cele mai multe like-uri va fi declarată câștigătoare.
Premiul constă într-un bon cadou în valoare de 100 de lei pe care îl puteți folosi pentru a cumpăra jocuri și jucării de la TOYZ.ro.
Vă mulțumesc și vă doresc sărbători fericite!
Iulia Damianov (www.hailagradinita.ro)
Cu siguranta vom da curs invitatiei!Multumim:)
Pingback:moşul cel darnic moşul cel generos | Dialog cu Mine Insumi