Mă bucur de fiecare dată când întâlnesc persoane talentate și le susțin așa cum pot. Raluca Popa este una dintre ele. Ea se află în spatele proiectului Mânuțe dibace și aduce numai bucurii copiilor care primesc materialele educative făurite cu multă dragoste.

       Vă invit să citiți interviul și să o descoperiți pe Raluca!

         1.Bună, Raluca! Sunt bucuroasă că pot să-ți iau acest interviu. Susțin WAHM și îmi doresc ca fiecare dintre ele să devină cât mai cunoscută. Ce ne poți spune despre tine și despre proiectul tău?

        Bună. În primul rând îți mulțumesc pentru oportunitatea de a ne face cunoscuți. Eu sunt Raluca și sunt traducător de profesie. Am cochetat cu jurnalismul în facultate, dar cumva statutul de traducător mi s-a potrivit mai bine. Sunt mama unei minunate fetițe de 3 ani, Alexandra, care îmi pune zilnic la încercare talentele. Proiectul meu de suflet este Manute Dibace și s-a născut în urmă cu mai bine de un an din dorința de a-i oferi Alexandrei și altfel de jucării, dar și pentru a avea posibilitatea de a lucra ceva împreună, de a petrece timp mai mult împreună, de a ne provoca creativitatea.

Scoala ursilor figurine

 

 1. Ce materiale educative minunate realizezi! Cum ai început să lucrezi cu fetrul?

        Mulțumesc pentru apreciere. Contează foarte mult, mai ales că până anul trecut nu cususem nici măcar un nasture. După naștere am început să citesc din ce în ce mai mult despre educația copiilor și m-am oprit la educația de tip Montessori. Am știut că această abordare va fi cea mai potrivită pentru a educa un copil dornic să descopere lumea în mod natural. Următorul pas a fost să fac cunoștință cu lumea cărților senzoriale, a materialelor educative din fetru și am decis împreună cu soțul meu că trebuie să încercăm.

 1. Care a fost primul material pe care ai reușit să-l vinzi?

        Prima comandă a fost specială. A fost un set de jucării pentru un băiețel care conținea puzzel-uri, un joc de șnuruit, jocuri de asociere culori și forme, un button snake și primul meu material realizat pentru vânzare, un felt board cu pești din ocean.

animale ocean

 1. E greu să lucrezi de acasă? Ai nevoie de o investiție mare în materiale?

          Pe cât de mult mi-am dorit libertatea de a lucra când, cum doresc, pe atât de dificil este de administrat în realitate. Mereu intervine ceva și trebuie rearanjat programul. Dar privesc numai partea plină a paharului. Petrec mai mult timp cu fetița, ea stă mai mult timp în mediul ei, făcând ceea ce îi place.

        Am investit destul de mult în această activitate. Materiale, ustensile, accesorii. Mereu se găsește ceva util de achiziționat. Din start trebuie multe culori de materiale, grosimi diferite pentru a crea jucării cât mai diverse și atractive.

carti senzoriale

      5.Ce ai cumpărat cu primii bani câștigați?

        Cărți pentru Alexandra. Este mare amatoare de cărți încă de când era foarte mică, așa că nu ratez vreo ocazie de a-i lua ceva interesant.

        6.Care a fost materialul tău preferat?

        Noile mele coli de fetru cu imprimeuri sunt preferate de departe. Sunt vesele, pot fi integrate în multe modele de activități. Dar adevărata pasiune este pentru figurinele nasturi din lemn. Am o întreagă colecție și îi includ în aproape toate creațiile.

vaza cu flori

 1. Pregătești ceva special pentru Paște?

       Da. După experiența minunată a mărțișoarelor aștept cu nerăbdare Paștele. Am lansat deja semnele de carte de sezon, iar de o săptămână am început să lucrez la schițe pentru  jocuri cu tematică pascală și câteva decorațiuni, broșe.

iepurasi fetru

       8.Unde te pot găsi posibilii cumpărători?

       Ne găsiți pe Facebook, pe pagina https://www.facebook.com/Manute-Dibace-191115331242996/. De curând avem și un logo oficial tare simpatic creat de o altă WAHM.

 1. Cum pot face comenzi ?

        Comenzile se pot face prin mesaj privat pe pagina de prezentare. Discutăm împreună detaliile activităților și trimit tuturor schițe pe hârtie pentru a vizualiza mai bine așezarea în pagină, apoi postez sau trimit în privat poze din timpul lucrului.

      10.Cum crezi că va evolua afacerea ta?

       Îmi doresc să ajungem în căminele cât mai multor copii, să le aducem bucurii și experiențe deosebite. Iar materialele noastre să nu fie doar o altă jucărie. Sper să ne extindem, să ne facem din ce în ce mai cunoscuți, să aduc la viață idei noi de materiale educative. Primul pas este înscrierea la Târgul de Paște al comunității WAHM.

Să aveți o saptămână frumoasă!

Please follow and like us:
Mânuțe dibace by Raluca Popa
Etichetat pe:            

Un comentariu la „Mânuțe dibace by Raluca Popa

 • martie 24, 2017 la 10:04 pm
  Legătură permanentă

  Cu adevarat Raluca are niste „maini dibace”. Este o activitate placuta, creativa, simpatica pentru a fi pusa in aplicare in preajma copiilor. Insa ai nevoie de multa rabdare si mult talent, chiar daca aparent nu-i cine stie ce opera de arta. Se vede ca e vorba de multa multa munca. Felicitari Raluca!

  Răspunde

Anunta-ma daca iti place....

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne și pe Facebook!

Nu uita să dai like!


This will close in 15 seconds