Săptămâna aceasta se deschide oficial LUNA CADOURILOR pentru piticii mei. Deși la noi nu ninge și azi a fost un soare foarte puternic, noi am început să ne pregătim cizmulitele pentru venirea Moșului.

        Le-am pregatit Fluturasilor câteva imagini cu Moș Nicolae și am vorbit despre cum a ajuns el, dintr-un om obișnuit, să fie atât de iubit de cei mici.

mos nicolae

imagini cu mos nicolae

( sursa: google.com)Imagine

       În noaptea de 5 spre 6 decembrie se spune că Moș Nicolae vine la geamuri și vede copiii care dorm , lăsându-le cadouri în ghetuțe. E un obicei vechi, nu numai la români, de a face cadouri în această zi. Spre deosebire de Moș Crăciun, Moș Nicolae nu se arată niciodată.    De altfel, povestea darurilor împărțite pe furiș în această noapte începe din vechime.

         Se spune că însuși Sfântul Nicolae a ajutat trei sărmane fete din orasul său, aducându-le dar de zestre, noaptea, fără a fi vazut. Casa în care trăiau cele trei surori era mai mult decât săracă. Tatăl lor planuia să-și vândă fetele, crezând că astfel se va îmbogăți. Plânsetele și rugamințile fiicelor sale nu l-au înduplecat pe batrânul cu suflet negru. Sfântul Nicolae a aflat despre nenorocirea ce se petrecea nu departe de locuința sa. Noaptea, pe furis, el a aruncat o punga plină cu galbeni în camera fetei mai mari. Astfel ea a reușit să se mărite curând. La fel a facut Moșul și în următorii doi ani, iar sora cea mijlocie și apoi cea mica au reușit sa se așeze la casele lor.

De atunci și până în zilele noastre, în fiecare noapte a Sfântului Nicolae, cei dragi nouă, și în special copiii, primesc daruri, de la Moșul care nu li se arată niciodată.

Imagine

Centrul tematic:

Imagine

  Copiilor le-a placut legenda Moșului și au retinut-o foarte repede. Am repetat-o împreună și cu ajutorul întrebarilor au povestit-o individual.

Imagine

     Le-am vorbit despre cadourile pe care le vor primi și ei in ghetute ( daca vor fi cuminti), cât și despre celebra  „nuielușă” pentru copiii care n-au fost ascultători.

ImagineImaginecizmulita lui Mos NicolaeImagine ( sursa : Google)

cizmulita lui Mos Nicolae

      De asemenea, am vorbit și despre Sfantul Nicolae și sărbatorirea lui pe 6 decembrie.

Sfantul Nicolae

Imagine

    Pentru că această perioadă ne îndeamnă să facem numai  fapte bune și ne trimite cu gândul la Dumnezeu și la Iisus, le-am citit celor mici câteva rugaciuni dintr-o cărticică cumpărată de la Manăstirea Bistrița.

rugaciuni pentru copii

ImagineImagine

O seară liniștită!

Please follow and like us:
Legenda lui Mos Nicolae
Etichetat pe:                        

0 comentarii la „Legenda lui Mos Nicolae

Anunta-ma daca iti place....

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne și pe Facebook!

Nu uita să dai like!


This will close in 15 seconds

%d blogeri au apreciat: