În săptămâna dedicată Obiectelor de igienă și de uz personal, Fluturașii au descoperit cât de importantă este igiena lor pentru sănătatea corpului.

Astfel de lecții sunt necesare copiilor din mediul rural.Foarte mulți dintre ei nu stau tocmai bine la acest capitol. Ar fi multe de spus aici, dar nu vreau să intru în detalii.

Am purtat discuții cu Fluturașii pe baza temei nostre săptămânale. Ei au aflat că este necesar să ne spălăm pe mâini înainte de fiecare masă, că trebuie să spălăm fructele și legumele înainte de a le consuma,că trebuie sa ne spălăm zilnic pe dinți ….Toate aceste activități ne ajută corpul să se dezvolte sănătos și armonios.

Alimentele nespălate conțin mulți microbi care ne îmbolnăvesc..Anumite obiecte din sala de grupă pot avea și ele microbi , iar ei trebuie să se ferească să le introducă în gurițe.

Corpul lor trebuie să fie mereu curat și trebuie să facă baie de mai multe ori pe săptămână ( nu doar o singură dată, deși până și materialul nostru didactic spunea acest lucru):

igiena corpului

De asemenea, trebuie să ne periem părul zilnic și să ne tăiem unghiile de câte ori este necesar.


Fotografie5830
igiena personala prescolari

Ne spălăm pe mâini și pe dinți :

igiena copii

Fotografie5834

Nu uităm niciodată că trebuie să ne aerisim camera, pentru ca aerul curat să intre.Acest lucru ne ajută să avem un miros plăcut în casă:

aerism clasa

După ce am discutat despre regulile de igienă , am pictat o fetiță spălându-se pe dinți:

ne spalam pe dinti

Fotografie5815

Fișa noastră arăta așa:

dinti

O altă fișă de lucru a constat în identificarea obiectelor pline de microbi, prilej pentru a ne reaminti despre efectele lor asupra corpului nostru:

microbi fisa de lucru

Acestea au fost discuțiile noastre despre sănătatea corpului uman.

O seară liniștită!

Please follow and like us:
Igiena corpului nostru
Etichetat pe:            

0 comentarii la „Igiena corpului nostru

Anunta-ma daca iti place....

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne și pe Facebook!

Nu uita să dai like!


This will close in 15 seconds