V-am vorbit aici, printre altele :P, despre un băiețel cu care am început să lucrez diferențiat.

C. are 6 anișori și se pregătește pentru clasa pregătitoare.A avut câteva probleme de sănătate, care l-au împiedicat să ajungă la grădi.Acasă, nu prea i-a plăcut să lucreze singur și de aceea, a rămas în urmă. A avut parte și de un șoc destul de puternic în copilărie, care și-a lăsat amprenta asupra lui- are probleme de vorbire ( nu pronunță foarte bine unele litere, câteva cuvinte nu sunt inteligibile și are o ușoară bâlbâială).

C. este un copil vesel, atent și prinde foarte repede unele informații.Atunci când vine vorba despre reproducerea literelor sau cifrelor, lucrurile se complică destul de tare.Cifra 3 se încăpățânează să stea numai culcată, iar pentru unele litere mari de tipar trebuie depus puțin  efort.Despre literele mici de tipar nici nu poate fi vorba…

Eu am încercat să lucrez cu el, bazându-mă pe ceea ce știe deja de la grădi.În cele două ore pe care le petrecem împreună ( de două ori pe săptămână), am încercat să îmbin partea educativă cu partea distractivă.Insist asupra unei litere sau cifre, însă pe baza acestora avem nevoie de câteva fișe adjuvante. Încercăm, pe cât posibil, să realizăm și lucruri practice, pentru a dezvolta cât mai bine musculatura mâinilor: tăiem , lipim, confecționăm….

Între cele două ore, facem și o mică pauză pentru a ne mai trage sufletul.Atunci, C. vizionează un episod scurt de desene animate, mănâncă ceva dulce și se relaxează. Această activitate ia oarecum, locul momentului de tranziție pe care îl am avem la grădi ( momentul în care se face trecerea de la o activitate la alta).

Două dintre întâlnirile noastre le-am dedicat activităților pascale.Prima parte o să v-o arăt în acest articol.

C. a avut parte de o surpriză, încă de la începutul întâlnirii noastre,i-am confecționat un accesoriu tematic- urechi de iepuraș pentru a le pune pe cap.

Șablonul l-am tras tras la imprimantă pe un carton roz.L-am decupat și i-am adăugat un șnur din plastic de la Daco, pentru a-l putea scoate /pune ușor.

suport urechi de iepurs

Sursa de inspirație o găsiți aici.

Apoi, ne-am apucat de lucru…

Am aranjat două puzzle-uri sub formă de ouă ( la acest capitol am avut ceva probleme, pentru că nu putea face nici măcar un puzzle din 4 piese foarte mari).Acum, s-a descurcat de minune.

puzzle oua

puzzle ouă de paste

Am încercat și un puzzle care se face cu ajutorul cifrelor ( trebuia să le ordoneze crescător).

puzzle coș ouă

Aici, a avut nevoie de puțin ajutor, dar a ieșit bine până la urmă.

Dacă tot am repetat cifrele până la 5 ( el le recunoaște până la zece, dar nu le poate reproduce pe toate), am apelat la o altă fișă de lucru.C. a avut ca sarcină să deseneze tot atâtea ouă, cât îi arată cifra și să le coloreze.

fise de lucru copii

fisa pentru paste

Obiectivele propuse  au fost atinse, iar C. a finalizat cu brio sarcina, fără intervenția mea.

A urmat pauza, în care C. a vizionat desene animate despre Paște și vopsirea ouălelor.

Vă invit și pe voi să le urmăriți:

După pauză, am revenit la activități.Pentru a-l readuce treptat în atmosfera dulce a învățării, am folosit o felicitare viu colorată pentru pe care a scris ” Paște fericit!” ( pe puncte). Felicitarea a reprezentat cadoul pentru mama lui:

felicitare Paste

Șablonul îl puteți descărca de aici:

felicitare cu pui ( click pe imagine pentru mărire)

Am profitat de ocazie și am mai punctat câteva cuvinte :

scriere pe puncte gradinita

Ultima activitate de învățare a vizat consolidarea  numărului și cifrei  4:

Fotografie4041

Fotografie4045

consolidarea cifrei 4

La încheiere, am realizat ( împreună) un iepuraș de Paște ( a fost un exercițiu distractiv de îndemânare și imaginație):

iepuras paste craft

Am folosit: o rolă de carton de la hârtie igienică, ochi mobili, aracet, sârmuliță gumată neagră ( pentru mustăți), fir chenille, un pom-pom alb, hârtie roz ( pentru a îmbrăca sulul) și hârtie albă ( pentru urechi).

Easter Crafts

Rezultatul a fost pe măsura muncii depuse…Mustățile s-au încăpățânat să nu se lipească, dar niște bandă adezivă le-a venit de hac :D.

Easter Bunny

Iepure de paste

Acestea au fost activitățile noastre..

Știu că par multe și oarecum haotice, dar C. este un băiețel plin de energie care se plictisește foarte repede.Are nevoie ca activitățile să se alterneze, altfel nu se poate concentra și nu e atent….

Mai târziu o să revin cu partea a doua a activității noastre despre Paște și cu câteva concluzii.

Sperăm că v-a plăcut lecția noastră!

Please follow and like us:
Homeschooling-Lesson 1: Activități de Paște (Partea I)
Etichetat pe:                                

Un comentariu la „Homeschooling-Lesson 1: Activități de Paște (Partea I)

  • Pingback:Homeschooling-Lesson 2: Activități de Paște (Partea a II-a) | Grădinița Fluturașilor Talentați

Anunta-ma daca iti place....

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne și pe Facebook!

Nu uita să dai like!


This will close in 15 seconds