Copilul nu uită! Chiar dacă este mic şi îţi lasă impresia că nu va ţine minte un lucru pe care i l-ai spus cu ceva timp în urmă, atunci când va consideră el că e momentul potrivit îţi va reaminti negreşit despre o promisiune pe care i-ai făcut-o sau despre ceva ce i-ai spus. Copiii au o memorie incredibilă.

Se întâmplă uneori ca programul tău să se schimbe brusc, să apară tot felul de motive din cauza cărora nu îţi poţi ţine promisiunea faţă de cel mic, dar în cele ce urmează găseşti câteva motive pe care să le iei în considerare şi la care să te gândeşti bine pentru a-ţi ţine promisiunile pe care i le-ai făcut copilului.

Îi demonstrezi copilului că poate avea încredere în tine

Fiecare părinte îşi doreşte să crească un copil încrezător, curajos, sociabil, plin de viaţă, iubitor de oameni. Dacă ajunge să creadă că nu poate avea încredere în părinţii lui, cum ar putea avea pe viitor încredere în lumea din jur?

Fii un model pentru el!

Vrei să ai un copil ce se ţine întotdeauna de cuvânt atunci când promite ceva? Atunci, nu trebuie doar să îi spui acest lucru, ci să îi şi arăţi. Atunci când copilul observă că îţi ţii promisiunile faţă de el sau faţă de alţii, chiar dacă nu îţi este întotdeauna uşor, va fi tentat la rândul lui să facă acelaşi lucru.

Fii demn de respectul lor!

De câte ori nu ai auzit părinţi care se plâng că nu sunt respectaţi de copiii lor? Uneori această lipsă de respect care apare poate fi şi din cauza lipsei de integritate a părinţilor, iar integritatea este aici ingredientul principal. Atunci când îţi ţii promisiunile faţă de copilul tău şi faţă de cei din jur demostrezi o dată în plus că meriţi la rândul tău tot respectul.

Demonstrează-i cât de important este el pentru tine!

Dacă îţi ţii cuvântul faţă de alţii, dar faţă de el nu, copilul observă şi te va taxa pentru acest lucru. Dacă ai timp pentru alte lucruri, dar dorinţele copilului nu sunt o prioritate pentru ţine, îi vor da de înţeles celui mic că el este mai puţin semnificativ în programul tău zilnic.

Drumul spre relaţii fericite

Relaţiile, indiferent de natura lor, au la baza încrederea. Atunci când îţi ţii promisiunile faţă de copilul tău îl modelezi pentru viaţa lui de adult. Învaţă-l pe copilul tău să se poarte bine cu oamenii pentru că de aici vor rezulta relaţiile fericite pe care le va avea şi o viaţă împlinită!

Please follow and like us:
De ce este important să îţi respecţi promisiunile faţă de copil?
Etichetat pe:            

10 comentarii la „De ce este important să îţi respecţi promisiunile faţă de copil?

Anunta-ma daca iti place....

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne și pe Facebook!

Nu uita să dai like!


This will close in 15 seconds

%d blogeri au apreciat: