Copilul nu uită! Chiar dacă este mic şi îţi lasă impresia că nu va ţine minte un lucru pe care i l-ai spus cu ceva timp în urmă, atunci când va consideră el că e momentul potrivit îţi va reaminti negreşit despre o promisiune pe care i-ai făcut-o sau despre ceva ce i-ai spus. Copiii au o memorie incredibilă.

Se întâmplă uneori ca programul tău să se schimbe brusc, să apară tot felul de motive din cauza cărora nu îţi poţi ţine promisiunea faţă de cel mic, dar în cele ce urmează găseşti câteva motive pe care să le iei în considerare şi la care să te gândeşti bine pentru a-ţi ţine promisiunile pe care i le-ai făcut copilului.

Îi demonstrezi copilului că poate avea încredere în tine

Fiecare părinte îşi doreşte să crească un copil încrezător, curajos, sociabil, plin de viaţă, iubitor de oameni. Dacă ajunge să creadă că nu poate avea încredere în părinţii lui, cum ar putea avea pe viitor încredere în lumea din jur?

Fii un model pentru el!

Vrei să ai un copil ce se ţine întotdeauna de cuvânt atunci când promite ceva? Atunci, nu trebuie doar să îi spui acest lucru, ci să îi şi arăţi. Atunci când copilul observă că îţi ţii promisiunile faţă de el sau faţă de alţii, chiar dacă nu îţi este întotdeauna uşor, va fi tentat la rândul lui să facă acelaşi lucru.

Fii demn de respectul lor!

De câte ori nu ai auzit părinţi care se plâng că nu sunt respectaţi de copiii lor? Uneori această lipsă de respect care apare poate fi şi din cauza lipsei de integritate a părinţilor, iar integritatea este aici ingredientul principal. Atunci când îţi ţii promisiunile faţă de copilul tău şi faţă de cei din jur demostrezi o dată în plus că meriţi la rândul tău tot respectul.

Demonstrează-i cât de important este el pentru tine!

Dacă îţi ţii cuvântul faţă de alţii, dar faţă de el nu, copilul observă şi te va taxa pentru acest lucru. Dacă ai timp pentru alte lucruri, dar dorinţele copilului nu sunt o prioritate pentru ţine, îi vor da de înţeles celui mic că el este mai puţin semnificativ în programul tău zilnic.

Drumul spre relaţii fericite

Relaţiile, indiferent de natura lor, au la baza încrederea. Atunci când îţi ţii promisiunile faţă de copilul tău îl modelezi pentru viaţa lui de adult. Învaţă-l pe copilul tău să se poarte bine cu oamenii pentru că de aici vor rezulta relaţiile fericite pe care le va avea şi o viaţă împlinită!

Facebook Comments
De ce este important să îţi respecţi promisiunile faţă de copil?
Tagged on:             

10 thoughts on “De ce este important să îţi respecţi promisiunile faţă de copil?

 • July 25, 2016 at 3:02 pm
  Permalink

  Foarte bine punctat! Da, copii nu uita si da, este vorba aici si de incredere 😉

  Reply
 • July 25, 2016 at 7:13 pm
  Permalink

  Tatal meu imi promitea diverse lucruri si din motive financiare nu reusea sa imi cumpere. Asa ca ai dreptate este important

  Reply
  • July 27, 2016 at 4:19 pm
   Permalink

   Mai bine nu-i prmiți unui copil, decât să-i frângi inima nerespectându-ți promisiunile!

   Reply
 • July 26, 2016 at 7:19 am
  Permalink

  Eu cred ca un copil trebuie tratat exact ca un adult, pastrand, evident, nivelul lui de intelegere.

  Cu cat ii acordam mai multa incredere si il tratam ca pe un partener si da, ne respectam si promisiunile fata de el, cu atat va avea el mai multa incredere in el, inclusiv in relatiile cu ceilalti copii, dar si mai tarziu, cand va creste, in relatiile cu cei din jur.

  Reply
 • July 26, 2016 at 7:37 am
  Permalink

  Fara pomisiuni respectate nu exista incredere. Increderea se construieste, nu se da aprioric.

  Reply

Anunta-ma daca iti place....

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: