După ce au învățat lucruri frumoase despre animalele sălbatice, prichindeii s-au oprit câteva clipe la carnavalul din pădure… Cum nu puteau să se ducă nepregătiți, au confecționat repede câteva măști .

Pentru măști am folosi șabloane ( click pe link pentru a le descărca), paie de suc ( merg și bețele de frigărui, doar că ele sunt mai rigide, iar copiii se pot zgâria ) și un capsator.

Copiii au colorat măștile….

masti animale salbatice

Eu i-am ajutat să le prindă pe paiele din plastic, capsându-le. Dacă nu doriți să folosiți capsatorul, le puteți lipi…Capsate, măștile sunt mult mai rezistente, iar noi ne-am jucat mult cu ele…..

masti carnaval copii

Animalele predominante în măștile noastre au fost ursul și iepurele. Nu am putut irosi momentul, așa că am găsit un prilej bun de a afla vâteva curiozități despre ele. Doar știți ce receptivi sunt copiii, nu?

Iepurele este o  specie de mamifere cu urechi lungi . Acestea se clasifică în 2 categorii: iepure de câmp și iepure de casă. Iepurele este un animal foarte inteligent. La fel ca pisica, iepurele își curăță singur blănița.

Iepurii pot fi afectați de zgomote puternice sau voci ascuțite.

Iepurii pot trăi pana la 7 ani,aceștia  ajungând la maturitate la 6 luni , când încep să se înmulțească imediat.Iepurele este un animal deosebit de fertil și naște câte 7-8 pui, câteodată chiar mai mulți la o singură sarcină.

Spre deosebire de alte mamifere, , dinții iepurilor cresc în continuu pe  tot parcursul vietii lor. Din această cauză, aceștia rod în permanenta orice le pică la îndemană. Dacă aveți un iepure pe post de animal de companie, trebuie să aveți grijă la mobilă sau la încălțăminte….

 Iepurii iubesc prezența oamenilor, însa nu le place să fie ținuti în brate. Copiii trebuie să stie că iepurasilor nu le place să se joace cineva cu urechile lor și s-ar putea să-i atace pe cei care fac acest lucru.

curiozitati animale

Ursul brun  ( maro) este un animal omnivor, masiv și atinge aproximativ 2,5 m în lungime și cântărește până la 600 kg. Picioarele sale sunt lungi și puternice. Blana ursului   este deasă , acesta având  doua randuri de păr.

Simțurile pe care se bazează cel mai mult ursul brun sunt auzul și mirosul.

Ursul nu este un animal sociabil, preferă singurătatea.Acesta preferă să-și caute hrana pe timpul nopții, ziua preferând să se ohidnească în locuri liniștite.

Ursul brun  hibernează din decembrie până în martie în  bârlogul  său.
Singurul dușman al ursului este omul, care încearcă să-l vâneze pentru carnea sa.

După ce am aflat lucruri interesante despre animalele sălbatice, vă arătăm măștile noastre:

masti animale confectionare

Noi ne-am distrat foarte bine la carnaval.

carnaval

Să aveți o duminică liniștită!

Please follow and like us:
Carnavalul din pădure
Etichetat pe:                            

2 comentarii la „Carnavalul din pădure

  • martie 30, 2014 la 6:58 pm
    Legătură permanentă

    Ha, ha! Ce masti frumoase! Imi inchipui ce carnaval vesel a fost acolo. Asa cum numai copiii stiu sa faca, molipsindu-i si pe adulti cu rasul lor cristalin.
    Numai bine, Simona! 🙂

    Răspunde

Anunta-ma daca iti place....

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne și pe Facebook!

Nu uita să dai like!


This will close in 15 seconds

%d blogeri au apreciat: