Pentru că săptămâna aceasta pătrundem în lumea minunată a poveștilor la gura sobei, în fiecare seară ( pănă duminică) vă voi prezenta câte o poveste care are mare succes la cei mici.

”Capra cu trei iezi”, scrisă de Ion Creangă, este una dintre preferatele fluturașilor mei .Iezii neastâmpărați, viclenia lupului, morala de la sfârșitul poveștii stârnesc curiozitatea celor mici și le păstrează interesul treaz până la încheiere.

Nu cred, că există vreun copil care să nu fi auzit de celebra poveste a iezilor neascultători!

Piticilor voștri ce povești le plac?

Lectură plăcută!

 

Facebook Comments
Capra cu trei iezi
Tagged on:             

16 thoughts on “Capra cu trei iezi

 • January 28, 2013 at 9:17 pm
  Permalink

  Ador povestea asta! O sa le o arat si fetelor mele! Multumim, superba ideea de a prezenta povesti, mai ales ca am crescut cu ele!

  Reply
 • January 28, 2013 at 9:57 pm
  Permalink

  Povestea aceasta i-a dat cosmaruri cumplite fetitei mele. Noi am facut-o uitata si am citit, cand era micuta, povestioare in care nimeni nu expune in fereastra capete insangerate. Tare mult I-au placut niste carticele de la editura InfoDar, ca aceasta: http://www.librariaonline.ro/carti_pt_copii/divertisment/carti_cu_imagini/o_zi_ploioasa-butler_christina-p10033403

  Personajele sunt animalute simpatice, mesajul e unul tare cald, legat de prietenie, generozitate, solidaritate etc. Pe Creanga il lasam pe mai tarziu, cand va pricepe care-I harul lui, fara sa mai fie inspaimantata inutil.

  Reply
  • January 29, 2013 at 4:26 pm
   Permalink

   Îmi pare rău pentru fetița ta.Nici eu nu le-am prezentat aceste aspecte niciodată.Le povestesc o variantă modernă și le aleg doar desenele care sar peste această parte.

   Reply
 • January 29, 2013 at 10:35 am
  Permalink

  mie nu imi place povestea asta deloc, indiferent de morala ei. daca mai este si in varianta clasica nici nu vreau sa aud, eu nu i am spus o niciodata lui dante. cand m am dus odata la gradinita doar ce se uitasera la ea si am intrebat o pe doamna daca e varianta mai noua sau cea clasica. mi a zis ca cea clasica, ca asa prevede programa. i am spus ca nu imi place ideea ca copiii sa vada asa ceva, cu pereti manjiti de sange si lup cu burta taiata. nu cred ca le a mai pus o de atunci. dar copilul a ramas cu ganduri nu tocmai placute de la poveste. cred ca sunt atatea alte povesti moderne din care au de tras invataminte pentru a numai fi nevoiti sa apelam la variantele clasice. pe vremea lui Creanga copiii percepeau altfel relatia cu animalele, intelegeau altfel lupul, capra… dar acum nu cred ca mai e a acelasi lucru.
  Asta este parerea mea :).

  Reply
   • January 29, 2013 at 4:43 pm
    Permalink

    bietii iezi :). m am uitat si eu la desenul vostru animat si e ok, e o varianta mai soft, ca sa zic asa . nici nu ma indoiam ca selectezi cu mare atentie ceea ce vad copiii.

    Reply
     • January 29, 2013 at 4:50 pm
      Permalink

      oricum ei au o imaginatie bogata, plina de fantastic. Dante isi apropie personajele inspaimantatoare desenendu le. spune ca monstrii nu exista si ii face in desen prietenosi si zambitori. e modul lui de a si explica lumea din jur :).

 • January 29, 2013 at 1:51 pm
  Permalink

  Sincer să-ți spun Simona, povestea asta, pe cât o fi ea de educativă, pe atât de înspăimântătoare mi se pare. Eu când lucram cu copiii, săream peste pasajele în care erau descrise imaginile sângeroase.
  Nu zic că nu ar trebui să le citim copiilor astfel de povești cu morală dar mi se pare că lumea a evoluat iar aceste povești un pic prea violente nu-și mai găsesc mereu locul în educația copiilor. Sunt de acord cu faptul că Ion Creangă este un scriitor deosebit dar cred că aceste povești ar trebui citite la o anumită vârstă, când copiii sunt mai mari și pot face distincția între poveste și realitate mai bine.
  Dar nu este vina nimănui, dacă asta spune programa, asta trebuie să facem. La mine la grupă a avut mai mare succes Iedul cu trei capre 🙂

  Reply
 • Pingback:Grădinița Fluturașilor Talentați

 • Pingback:Aventurile spiridușului Pixi | Grădinița Fluturașilor Talentați

Anunta-ma daca iti place....

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: