Mersul pe bicicletă reprezintă relaxare, libertate,mișcare...E o activitate foarte sănătoasă și benefică organismului, atât pentru copii, cât și pentru adulți.

Ideea de a scrie acest articol mi-a venit în minte tocmai după o tură de vreo 40 de minute cu bicicleta 🙂 . Aș fi vrut să fie ceva mai lungă, dar, din păcate, câteva hârtii ce trebuiau puse la punct astăzi  mă tot chemau spre casă.

Mă bucură foarte mult faptul, că din ce în ce mai mulți copii au început să practice acest sport și să le facă plăcere. Din păcate, obezitatea în rândul copiilor e din ce în ce mai crescută. Unii părinți ( nu mă arătați cu degetul, nu toți fac parte din această categorie, iar exemple știu destule- din fericire), nu au timpul necesar pentru a acorda atenție alimentației copilului său și apelează la fast-food sau nenumărate semipreparate. Acestea duc la obezitate și probleme grave de sănătate ( amintiți-vă de cazul băiețelului care a murit acum o lună din cauza obezității).

obezitate copii ( sursa : Pinterest.com)


Un stil de viață sănătos, pe cât posibil ( nu e o crimă să îi dați copilului o înghețată sau ceva de la fast-food ,cât timp nu o faceți zilnic) și mișcarea zilnică reprezintă rețeta de succes spre sănătatea micuțului nostru.

Beneficiile mersului pe bicicletă:

  • îmbunătățirea condiției fizice;
  • menținerea sănătății;
  • ajută la scăderea în greutate;
  • relaxează după o zi încărcată;
  • petrecerea unui timp de calitate;
  • menține inima sănătoasă.

bicicleta ( sursă foto :http://designspiration.net/image/2473900643531/)

Un copil care face mișcare în fiecare zi este mult mai sănătos decât unul care stă la calculator. Încurajați-i pe cei mici să petreacă mai mult timp în aer liber și să practice un sport. Atunci, copilul o să fie mai sănătos și mai fericit!

Dacă sunteți interesat de vânzări biciclete in Bucuresti, dirtbike.ro vă pune la dispoziție o varietate de produse.

Ce părere aveți despre folosirea bicicletei de către copii? Îi încurajați să facă acest lucru?

Aștept părerile voastre!

O seară frumoasă!

                       

Facebook Comments
Beneficiile mersului pe bicicletă pentru copii
Tagged on:             

0 thoughts on “Beneficiile mersului pe bicicletă pentru copii

Anunta-ma daca iti place....

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: