Zilele trecute, în cadrul temei săptămânale ” Animalele din curtea bunicilor”, prichindeii  s-au jucat cu cifrele. Scopul principal al activității matematice a fost raportarea cantității la număr și invers, în vederea dezvoltării ( căci îmi place să cred că ea există deja) gândirii logice.

Forma de realizare a activității a fost atât pe grupuri mici, cât și individual.

raportarea cantitatii la numar

În activitatea matematică ne-am folosit de câteva animale xeroxate pe carton alb ( le am de anul trecut și știu că făceau parte dintr-un întreg pachet de fișe, dar nu-mi amintesc sursa exact).

animale ferma

Am tăiat fiecare animal domestic în jumătate. Prima jumătate conținea o cifră, iar cea de-a doua numărul de buline corespunzător. Copiii au format animalul ( din jumătate – întregul) și cu ajutorul cifrelor ( despre care v-am mai vorbit aici ) au realizat corespondența între cantitate și număr.

activitate matematica

Deși, în general, activitățile matematice sunt mai rigide și pun accent pe gândirea concretă, această activitate le-a făcut plăcere copiilor. Având la bază jocul, le-a permis copiilor să aibă  ” libertate” . Raportarea cantității la număr și invers, a părut o simplă joacă distractivă.

animale domestice

animale domestice joc didactic

Ce spuneți despre activitatea nostră matematică?

Să aveți o seară liniștită!

Facebook Comments
Animalele de la fermă – activitate matematică
Tagged on:                             

25 thoughts on “Animalele de la fermă – activitate matematică

 • February 17, 2014 at 6:29 pm
  Permalink

  Foarte frumoase activităţi întreprinde-ţi voi acolo, educative, constructive pentru dezvoltarea psihică a copilaşilor şi deschizătoare de noi orizonturi pentru micuţi. Să fii mândră de ceea ce faci, Simona, pentru aceşti copilaşi atât de frumoşi. Mi-s atât de dragi, scumpii de ei. Ştiu că îţi este foarte greu dar cu siguranţă îţi va aduce împlinire sufletească că ai ajutat aceşti muguraşi să înflorească. Te felicit din toată inima mea, Simona.
  O seară minunată îţi doresc. 🙂

  Reply
  • February 17, 2014 at 9:09 pm
   Permalink

   Draga mea, îți mulțumesc pentru cuvintele frumoase! M-au uns pe suflet….Nu mi se întâmplă așa des să fiu lăudată pentru munca pe care o fac. E greu, dar am încercat să fac cât mai multe pentru copiii aceștia, să aibă o copilărie cât mai frumoasă!
   O seară minunată și ție!

   Reply
   • February 18, 2014 at 4:11 pm
    Permalink

    Aprecierea mea faţă de ceea ce faci tu, pentru micuţii tăi este binemeritată, Simona. Se vede că ai vocaţie şi dăruire pentru ceea ce faci. Cred că micuţii tăi te iubesc foarte mult, pentru că mereu îi porţi pe cărări noi, iar ei abia aşteaptă să fie în preajma ta. Mă bucur mult pentru tine dar şi pentru ei că te-au întâlnit pe tine, bună şi răbdătoare.
    O zi minunată îţi doresc, Simona. 🙂

    Reply
    • February 18, 2014 at 4:20 pm
     Permalink

     Ce frumos spui tu aici ! 🙂 Într-adevăr, pun mult suflet în ceea ce fac și încerc să îi învăț cât mai multe lucruri…Sper să-și amintească cu drag de perioada aceasta!
     Și ție îți doresc o zi superbă!

     Reply
     • February 18, 2014 at 4:33 pm
      Permalink

      Cu siguranţă nu te vor uita, Simona. Eu şi astăzi îmi amintesc cu mult drag de educatoarea mea şi mereu o caut şi vorbim şi-i sunt recunoascătoare pentru tot ce a făcut pentru pformarea mea ca om. Mi-era atât de dragă, era blândă şi a ştiut prin felul ei să ajungă la inima noastră a tuturor şi acolo a rămas pentru eternitate. 🙂

     • February 18, 2014 at 4:35 pm
      Permalink

      Sper să nu mă uite nici pe mine! Abia aștept să las generații în urmă și să-i întâlnesc școlari sau adolecenți…:) Am încercat să als ceva pe unde am trecut, ca lumea să-și amintească cu drag de mine.

 • Pingback:Mi-a fost tare, tare dor de voi ! | Hipertensiv

 • February 18, 2014 at 5:49 pm
  Permalink

  Minunată! Îmi plac și formele. Tu le-ai făcut? Sau sunt dintr-un joc cumpărat?!

  Reply
  • February 18, 2014 at 6:00 pm
   Permalink

   Mulțumesc frumos! Care forme? Animăluțele?

   Reply
    • February 18, 2014 at 6:07 pm
     Permalink

     Le-am imprimat anul trecut, dar nu am apucat să le folosesc. Sunt descărcate de pe net, dar nu mai știu exact de unde 🙁

     Reply
 • February 18, 2014 at 11:21 pm
  Permalink

  Eşti un munte de iubire pentru micuţi ! Când vei avea nevoie de poezioare sau poveşti cu o anume temă şi nu găseşti pe net, te rog să nu eziţi să-mi ceri. Voi scrie cu mare plăcere pentru tine şi fluturaşii tăi!

  Reply
  • February 19, 2014 at 12:23 pm
   Permalink

   Vă mulțumesc frumos! Să știți că aș avea nevoie de niște poezioare hazlii despre insecte, în special fluturi, pentru o inspecție…Dacă se poate, bineînțeles 🙂

   Reply
 • February 19, 2014 at 4:41 pm
  Permalink

  Foarte frumos si foarte ingenios! Cum faci ca sa stea linistiti micutii? Al meu baietel are 3 ani si 4 luni si nu are prea multa rabdare. Desi e foarte destept, ca l-am testat, stie sa faca asocieri din astea, la gradinita educatoarea imi spune tot timpul ca e cam nazdravan si nu vrea sa stea linistit.

  Reply
  • February 19, 2014 at 4:48 pm
   Permalink

   Îți mulțumecs frumos, Andreea! Poate e și vârsta de vină…Și eu am avut anul trecut un băiețel foarte inteligent, dar tare neastâmpărat. Anul acesta s-a liniștit așa de mult 🙂
   În general, la activități, încerc să-i atrag cu ceva și să-i implic să participe la ceea ce facem.
   Nu-i pot ” păcăli” cu același lucru mereu, trebuie să aduc ceva nou. Într-o zi primesc recompense cu animăluțe colorate, în alta bulinuțe ….Le povestesc că avem mereu câte o zână sau un spiriduș la geam care îi privește…Le mai aduc câte o jucărie nouă care vrea să învețe de la ei și să-i vadă cât sunt de cuminți.
   Oricum, lucrurile acestea nu țin nici la mine mereu.
   De vreo 2 zile sunt așa agitați…cred că e de vină căldura!

   Reply
 • February 20, 2014 at 6:18 pm
  Permalink

  Quite an interesting game you created there. I think I would have enjoyed it, even if I am 58!

  Reply
  • February 20, 2014 at 6:26 pm
   Permalink

   Thank you, Russel! I am glad you liked my game 🙂

   Reply
 • February 28, 2014 at 9:57 pm
  Permalink

  Foarte reusita activitate!Obiective planificate= obiective realizate. Materialul concret a fost ales in mod fericit si i-a ajutat pe copii sa invete cu placere, mai ales ca ai avut elementul ludic, fara de care nici nu se poate la varsta lor, bravo, Simona! Felicitari pentr tot ce faci si pentru ca ne dai idei! 🙂

  Reply
  • March 1, 2014 at 11:15 am
   Permalink

   Vă mulțumsec din suflet, d-na Gela! Fără joc, orice activitate ar deveni lipsită de interes!
   Să aveți parte de o primăvară frumoasă, plină de creativitate!

   Reply

Anunta-ma daca iti place....

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: