În cadrul ultimei subteme a proiectului tematic ” Au fost și sunt în jurul nostru” , Fluturașii au pornit în minunata călătorie subacvatică, de unde au aflat informații prețioase despre mediul de viață al peștilor…
Împreună cu Fluturașii, am stabilit lista viețuitoarelor subacvatice: pești, rechini, delfini,balene,căluți de mare, pisica de mare, sepia, caracatița,șteluțe de mare, broscuțe, raci, crabi, scoici…. De asemenea, Fluturașii au aflat că în adâncurile apelor găsim corali și alge.
Există milioane de specii de pești care trăiesc în apele lumii: biban, caras, somn, scrumbie, somon, crap,peștele neon, peștele ciocan, pești-corali ( cele mai colorate specii de pești), piranha ( pești răpitori), pești sanitari sau pești balon ( toxici) etc. Lista este foarte lungă…
De ce peștii respiră sub apă, iar noi nu o putem face? ( întrebară pusă de un Fluturaș)
Le-am explicat că peștii pot respira sub apă datorită branhiilor – orificii sub formă de pană care captează bulele de aer prezente în apă.
Pentru a înțelege mai bine ceea ce se petrece în adâncuri, le-am pregătit Fluturașilor un Sensory Bin tematic.
Am folosit o cutie mare de lemn , aceeași de aici.Am păstrat cuburile și hârtia creponată albastră. Pe fundul mării am pus Moon Sand, pe care l-am făcut eu din 4 căni de făină și una de ulei ( de gătit). A ieșit un ” nisip” care se putea strânge în mână ușor, aproape ca o plastilină.
Am adăugat și viețuitoarele subacvatice.Le puteți printa de aici și aici. Pe unele dintre ele le-am lipit pe bețe de înghețată.
Am adăugat și câteva scoici, iar decorul a fost complet.Celor mici le-a plăcut tare mult.
Toată săptămâna s-au jucat cu animăluțele și cu nisipul sfărâmicios….Au creat diverde jocuri de rol cu rechini, balene ucigașe sau delfini.
În timpul acesta, am și reactualizat informațiile deja învățate. Apoi, am pictat viețuitoarele preferate.
Rezultatele muncii lor:
Un filmuleț despre lumea acvatică pe care l-am văzut și noi:
A fost o lecție foarte distractivă!!
După cum se jucau cu „nisipul”, copiii păreau super-încîntați! Sunt convinsă că au învățat o mulțime de lucruri interesante.
Ei de obicei sunt tare încântați de tipul acesta de lecții.Le palce foarte mult tot ceea ce ține de partea practică.Când vine vorba de lucrat pe caiete speciale sau de scris litere….nu mai sunt așa de încântați 😀
Ce copii harnici și talentați! Felicitări! 🙂
Mulțumim , Anastasia! 🙂
Ce frumos a iesit!!! Acest experiment il vom face si noi 😀
Mulțumesc, Melly! Spor la treabă!
Ce frumos a iesit!!! Acest experiment il vom face si noi 😀
Mulțumesc, Melly! Spor la treabă!
Pingback:Peștele- activitate practică | Grădinița Fluturașilor Talentați
Pingback:Peștele- activitate practică | Grădinița Fluturașilor Talentați
Pingback:Sensory-bin de primăvară | Grădinița Fluturașilor Talentați
Pingback:Mijloace de transport pe apă | Grădinița Fluturașilor Talentați